'İdris'ler birbirine girdi!

'İdris'ler birbirine girdi!

AK Parti'den istifa ederek yeni partisini kuran İdris Bal, kendisi gibi yeni parti kuran İdris Naim Şahin'e çattı, flaş bir iddia ortaya attı.

AK Parti'den istifa ederek yeni partisi Demokratik Gelişim Partisi'ni (DGP) kuran ve gündeme bomba gibi düşen İdris Bal, art arda kurulan yeni partilerle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Kendisi gibi yeni partiler kuran İdris Naim Şahin'e ve Emine Ülker Tarhan'a çattı.

İdris Bal, aralarında İdris Naim Şahin'in Milad Partisi'nin de bulunduğu ve son zamanlarda kurulan bütün partilerin AK Parti tarafından muhalefeti bölmek maksadıyla kurdurulduğunu öne sürdü.

İdris Bal, İdris Naim Şahin ile parti kurulmadan görüşmeler yaptığını da söyleyerek şunları söyledi;

"İDRİS NAİM BENİM TOPLANTIMDAN SONRA ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞTÜ"

Anadolu'da düğünlere kız bakmaya gelirler, benim toplantımın ertesi gün arkadaşlarımla görüşüyor. Orada bazı fitneler çıktı. Açıkçası ben burada şöyle düşünüyorum. İktidarın bunun arkasında olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası ben burada İdris Bey ile Mehmet Bey'in partisinin iktidarın direkt veya dolaylı teşvikiyle kurulduğunu düşünüyorum.

"BU ÜLKEDE DERNEKLE VAKIFLA PARTİYİ KARIŞTIRAN BİR ZİHNİYET VAR"

İkincisi bu ülkede bir de dernekle vakıfla partiyi karıştıran bir zihniyet var. Dernek ve vakıflar belli faaliyetler yapar ve devam eder öyle. Parti ise iktidarı hedefler. Lokal gibi partiler var. Güven Partisi diye bir parti kurmuşlar orada kumar oynanıyor. Bazıları da psikolojik anlamda genel başkan olmaktan çok mutlu oluyorlar. Bazıları genel başkan yardımcısı olmaktan mutlu oluyor bazıları da il başkanı olmakla tatmin oluyor. Dolayısıyla onlar için kaç oy alınır önemli değil. Kızım kahve getir dendiğinde sayın genel başkanım buyur dendiğinde, yılda birkaç defa protokole davet edildiğinde onlar için kafi bir onurlandırma oluyor.

"EMİNE ÜLKER TARHAN'IN PARTİSİNİ DE İKTİDAR KURDURDU"

'CHP'nin içinden çıkan Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu partiyi de mi iktidar kurdurdu?' sorusuna Bal, dolaylı yoldan 'evet' dedi. Bal bu konuda şunları söyledi:

Onu direkt iktidar kurdurdu diyemesem de iktidarın teşvikiyle kurulduğuna eminim. Çünkü CHP'den yüzde 1 bile koparsalar, o CHP'nin üç beş milletvekiline tekabül edecektir. Bence çok irrasyonel bir tutumdu. Hiçbir etkinliği olacağını zannetmiyorum. Zaten onlar çizgi olarak gitsinler Perinçek'in partisine katılsınlar. Boşuna teşkilatlanmaya çalışmasınlar. Ben anlamıyorum niye teşkilatlanıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.