İdris Bal: Topçu Kışlası’nın Dillendirilmesinin Ardından Pis Kokular Geliyor

İdris Bal: Topçu Kışlası’nın Dillendirilmesinin Ardından Pis Kokular Geliyor

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, iktidar partisinin kutuplaşmadan nemalandığını söyleyerek Topçu Kışlası projesinin yeniden dillendirilmesinin arkasından pis kokular geldiğini belirtti.DGP Genel Başkanı ve Kütahya...

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, iktidar partisinin kutuplaşmadan nemalandığını söyleyerek Topçu Kışlası projesinin yeniden dillendirilmesinin arkasından pis kokular geldiğini belirtti.

DGP Genel Başkanı ve Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Taksim’deki Gezi Parkı’nı ziyaret etti. Beraberindeki partililerle bir süre parkta dolaşan Bal, esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti. İdris Bal, basın mensuplarının Gezi Parkı’na yapılması düşünülen Topçu Kışlası’na ilişkin sorularını da cevaplandırdı. İdris Bal, Gezi olayları Türkiye’de duyarlı insanların olduğunu net bir şekilde gösterdiğini söyledi. Bal, çevreci duyarlı insanları olaylara sonradan katılan ve etrafı yakıp yıkanlardan ayırdığının altını çizdi. Türkiye’nin duyarlı, sorgulayan vatandaşlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan İdris Bal, Gezi protestolarında şiddete başvuranların duyarlı vatandaşlara da zarar verdiğini ifade etti. Türkiye’de kutuplaşmadan nemalananların olduğunu aktaran Bal, bugünlerde yeniden Gezi’den bahsedildiğine dikkat çekti. İdris Bal, Topçu Kışlası projesinin yeniden dillendirilmesinin arkasından pis kokular geldiğini belirtti. Özellikle iktidar partisinin kutuplaşmadan nemalandığını söyleyen Bal, “Tekrar bu kutuplaşmayı oynayarak, tekrar o marjinal grupları, yakıp yıkan grupları hatırlatarak zannediyorum oy toplama hevesinde. Biz ise diyoruz ki, bu milleti seviyorsanız insanları kutuplaştırmayın.” şeklinde konuştu.

Yerel sorunların yerelde çözülmesi gerektiği fikrini dile getiren Bal, “Taksim İstanbul’dadır. Bir başbakanın, bir cumhurbaşkanının Taksim’le ilgisi olmamalı daha doğrusu direkt Taksim’le ilgili emirler, talimatlar yağdırmamalı.” diye konuştu. Demokrasinin sandıktan ibaret olmadığını ifade eden İdris Bal, “Madem burada bir hizmet verilecek mini referandum neden yapılmadı, yapılmıyor. Neden anketler yapılmıyor. İnsanlara neden sorulmuyor.” ifadelerini kullandı. Gezi Parkı’nın insanların nefes alabileceği yerlerden biri olduğunu dile getiren Bal, Topçu Kışlası projesi sebebiyle iktidarı eleştirdi. Bal, kriz anlarında insanların toplanacağı yer sayısının 2000 yılında 400 olduğu bilgisini vererek bu sayının 90’a düştüğünü aktardı. Hükümetten meselelere rant gözlüğü ile bakmamasını isteyen İdris Bal, “İnsafa gelin, izana gelin. Şehirlerimiz artık yaşanılmayacak duruma geldi. İstanbul yaşanılmayacak duruma geldi. Yeşili yok ettiğiniz gibi trafik sorununu berbat hale getirdiniz.” diye konuştu. Hükümetin ‘kuzey şehir’ projesini de eleştiren Bal, “Bu şehircilik anlayışı değildir. Bu bilimsellik değildir. Bu her şeyi rant gözlüğü ile gören aç görgüsüz bir anlayıştır.” dedi. İstanbul’un yeniden yaşanılabilir bir hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Bal, Topçu Kışlası görünümlü AVM projesinden vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

İdris Bal, açıklamanın ardından beraberindekilerle parktan ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.