İdris Bal, Bakan Ala’ya 'Sana Kim Söyledi İdris Efendi' Haberini Sordu

İdris Bal, Bakan Ala’ya 'Sana Kim Söyledi İdris Efendi' Haberini Sordu

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, İçişleri Bakanı hakkında bir gazetenin dünkü sayısında 'Sana Kim Söyledi İdris Efendi' başlığı ile manşetten verilen haberle ilgili soru önergesi verdi.İdris Bal, İçişleri Bakanı Efkan Ala...

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, İçişleri Bakanı hakkında bir gazetenin dünkü sayısında 'Sana Kim Söyledi İdris Efendi' başlığı ile manşetten verilen haberle ilgili soru önergesi verdi.

İdris Bal, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, “Star Gazetesi'nin 20.08.2014 tarihli nüshasında 'Sana Kim Söyledi İdris Efendi' Başlığı ile manşet olan haberde, Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın şahsıma yönelik iftiralarını içeren bir haber yayımlanmıştır. İddia sahibi Halil İbrahim Aşgın, 19.08.2014 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Çorum İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden iki polisin kendisini ziyaret ettiğini, polislere verdiği ve esasen gizli kalması gereken ifadenin bir gün sonra Star Gazetesinde manşet olduğunu, kendisinin hiçbir gazeteci ile konuşmadığını söylemiştir.“ hatırlatmasında bulundu.

İDRİS BAL, EFKAN ALA’YA ŞU SORULARI YÖNELTTİ

Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın, bir yıl önce katıldığı bir kahvaltıda konuşulanlara ilişkin ifadesinin alınması konusunda bir talimatınız oldu mu?

Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a, evine giden polisler tarafından aleyhime ifade vermesi için baskı yapılmış mıdır?

Bir vatandaşın Çorum’da polise verdiği ifadenin, ertesi gün bir gazetede manşet olması polisin çalışma usulleri açısından normal midir?

Çorum emniyeti istihbarat bilgi notunun, Star Gazetesi’ne sızdırılması nedeniyle bilgi sızdıran polislerle ilgili bir soruşturma yapacak mısınız?

Star Gazetesi’ne polisten bilgi sızdırılması, emniyette ve medyada uzantıları olan paralel bir yapılanma olduğunu gösterir mi?

Partinize muhalefet eden milletvekilleri aleyhine ifade vermeleri için polisi kullanma gibi rutin bir uygulamanız var mıdır? Böyle bir durum yasalara, Anayasa’ya uygun mudur?

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.