İbb Başkanı Topbaş: Yarın 06.00-13.00 Arasında Toplu Taşıma Araçları Ücretsiz

İbb Başkanı Topbaş: Yarın 06.00-13.00 Arasında Toplu Taşıma Araçları Ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yarın başlayacak 2014- 2015 eğitim yılı nedeni ile bir dizi önlem aldıklarını açıkladı. Topbaş, saat 06.000 ile 13.00 arasında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını ve...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yarın başlayacak 2014- 2015 eğitim yılı nedeni ile bir dizi önlem aldıklarını açıkladı. Topbaş, saat 06.000 ile 13.00 arasında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını ve 400 bin kişilik ek sefer düzenleyeceklerini belirtti.

Kadir Topbaş, AKOM’da okulların açılması nedeniyle basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda İstanbulluların desteği ve hassasiyetiyle, trafikte her hangi bir sorun yaşanmayacağına inancının tam olduğunu belirten Topbaş, “Öğrencilerimizin ve ailelerinin stresini yatıştırma adına Pazartesi’nden itibaren vatandaşlarımız mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, bireysel araçlarını kullanmalarını rica ediyorum. Ellerinde geldiğince de ve pik saatlerde trafiğe çıkmasınlar.” dedi.

İstanbul'da 2,5 milyon öğrenci ve 110 bin öğretmenin eğitim ve öğretim yılına başlayacağını belirten Kadir Topbaş, "Pazartesi günü 06.00 – 13.00 saatleri arasında toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek." diye konuştu. 400 bin vatandaşımıza daha yetecek şekilde ek sefer düzenlediklerini açıklayan Topbaş, “Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizle birlikte 1200 polisimiz ve 1000 zabıta ekibimiz her hangi bir sorun çıkmaması için hizmet verecekler. Okul çevrelerinde de polis ve Büyükşehir Belediye ekipleri uyuşturucu sıkıntısına karşın birlikte çalışma yürütecekler." ifadelerini kullandı.

İBB tarafından yürütülen yol bakım ve kazı çalışmalarının da trafiği aksatmaması için, çalışmalara bir süre ara verildiğini belirten Kadir Topbaş, “İSPARK’ta Pazartesi günü Saat 14.00’e kadar okul servislerimize ücretsiz hizmet verecek.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.