Hüyük’ün Göletlerine 10 Bin Yavru Sazan

Hüyük’ün Göletlerine 10 Bin Yavru Sazan

Konya’nın Hüyük ilçesinde bulunan göletlere 10 bin 800 yavru sazan balığı salındı.Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, yaptığı açıklamada, balık popülasyonunun artırılması için il...

Konya’nın Hüyük ilçesinde bulunan göletlere 10 bin 800 yavru sazan balığı salındı.

Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, yaptığı açıklamada, balık popülasyonunun artırılması için ilçede bulunan göletlere toplamda 10 bin 800 adet yavru sazan bırakıldığını belirtti.

İlçeye bağlı Çavuş, Değirmenaltı, Göçeri, İmrenler, Mutlu, Pınarbaşı mahallelerinde toplam 6 gölete her birine bin 800 olmak üzere toplamda 10 bin 800 balık bırakıldığını belirten Doğan, "Hüyük ilçemizde su ürünleri yetiştiriciliği yapmak için uygun 17 gölet bulunmaktadır. Bu göletlerde yapılan balıklandırma faaliyetiyle balık açısından popülasyon artışının sağlanmasının yanısıra göletlerin su ürünleri potansiyelinin de zenginleştirilmesi amaçlanmaktadır. Vatandaşlarımızdan gerek balıklandırılan göletlerde, gerekse diğer sularda, av yasaklarına uyması sürdürülebilir su ürünleri açısından büyük önem arz etmektedir. Balık salımı yapılan bu göletler 3 yıl sonra olta balıkçılığına açılacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, balık bırakılan göletlerin bulunduğu mahallelerin muhtarları da İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne söz konusu çalışma nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.