Hüyük'te arıcılık kursunda belgeler verildi

Hüyük'te arıcılık kursunda belgeler verildi

Konya’nın Hüyük ilçesinde düzenlenen arıcılık kursunun tamamlanmasının ardından başarı gösterenlere belgeleri düzenlenen törende verildi.

Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Hüyük Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen bir hafta süreli kurs sonunda başarılı olan kursiyerler belgelerine kavuştu. Törende konuşan Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, yörede tarım sektörünü ilgilendiren kurs ve eğitimlerin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Bu yıl ilçe genelinde 18 eğitim toplantısı ve kurs düzenlediklerini aktaran Doğan, "Sadece Tolca Mahallesi'nde süt hayvancılığı ve arıcılık kursu, kaliteli buğday yetiştiriciliği ve budama eğitimi olmak üzere 4 adet eğitim yayım çalışması yapıldı. Tarım sektörünün her kesimine yönelik bilincin ve üretimin artmasına katkı sağlayan bu çalışmalarımıza 30'dan fazla branşta eğitim ve kurslarımızla devam edeceğiz" dedi.

Arıcılık konusunda bu işin artık en az sermaye ile yapılabilecek en karlı işlerden birisi olduğunu vurgulayan Doğan, "Kısıtlı imkanlara sahip bölgemizde arıcılığı, büyük bir gelir ve istihdam kapısı olarak görmekteyiz. Arılar bal üretmek için çiçek nektarı kullanırlar. Yaklaşık 200 gram bal üretebilmek için 1 milyon çiçeğe konmaları gerekir. Bu nedenle arılar bitkilerin tozlaşmasında önemli rol oynadıkları için tarımsal verimin artmasına da katkıda bulunmaktadırlar. Arıcılığa gönül vererek sertifika alan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri ve ödülleri törene katılan Hüyük İlçe Kaymakamı Bayram Türker ve protokol mensupları tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.