Emre Özgül

Emre Özgül

Hüyük lavanta ile kalkınacak

Hüyük lavanta ile kalkınacak

En önemli gelir kaynağını çilekten karşılayan Hüyüklüler, Konya ve Türkiye ekonomisine bundan sonra lavantayla da katkı sağlayacak. Büyük getirisi olan lavanta, çilekten sonra Hüyük'e ikinci büyük altın yatırım olacak.

 

Geçtiğimiz Perşembe günü Hüyük'e güzel bir etkinlik için gitme imkanım oldu. Ülkemin bütün ilçeleri ne kadar güzel ve samimi ise  Hüyük'te öyleydi. Bizi sıcak bir hava ile karşıladı. Bu arada Hüyük'e giderken yol boyu  ve sıra sıra dizilmiş ekili çilek tarlalarını, çilek toplama merkezlerini görünce mutluluğumu gizleyemedim. Çünkü çilek, artık Hüyük için altın değerini almış. 

**

İçimden ilçe halkının aynı başarıyı lavanta yetiştiriciliği konusunda da gösterebileceği umudu doğdu. 

**

Arabadan indik. Küçük ve şirin bir köy kahvesine girdik. Hüyük'ün güzel insanları, meraklı gözlerle ve dikkatli bir şekilde  Hüyük İlçe Belediye Başkanı Mehmet Şahin ve İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar'ın konuşmalarını dinliyor. İlçe halkı heyecanlı aynı zamanda söylenenlerden memnun.

**

Lavanta, toprak yönünden seçici olmayan bir bitki. Özellikle kuru topraklarda daha çok verim alınıyor. Lavanta yetiştiriciliği deyip geçmeyin. Beraberinde birçok yeni istihdam alanını da ortaya çıkarıyor.

**

Türkiye'nin lavanta ihtiyacının yüzde 93'ünü tek başına karşılayan Isparta'nın rakibi bundan sonra Hüyük olacak. Rekabetin varlığı güzel. Çünkü rekabetin olmadığı yerde kaliteden söz etmek imkansız. 

**

Hüyük, lavanta tarımıyla birlikte bundan sonraki yıllar içinde rengarenk lavanta görüntüleriyle fotoğraf sanatçılarının uğrak mekanı, arıcılıkta da Konya'nın en gözde ilçesi olmaya aday.

**

Güzel ülkemin çok verimli toprakları var. Gıda sektöründe, tarımda ve bunun gibi birçok alanda dünyanın kalbi olmak için imkanımız fazla. Sıkıntı içinde olan çiftçime el uzatın. Eli kürek tutmaktan nasırlaşmış çiftçimin borç yükünü sırtından alın. Yeni istihdam alanları ile ülkemin ekonomik çeşitliliğini artırın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR