Hüsrana uğrayacaklar

Hüsrana uğrayacaklar

İlçe buluşmaları kapsamında Altınekin ve Sarayönü’nde vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası’nın çıkarıldığı süreçte kanunu en iyi uygulayan şehrin Konya olduğunu söyledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında Altınekin ve Sarayönü’nde yatırımları inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.İlk olarak Altınekin’de yatırımların anlatıldığı programa katılan, ardından Altınekin’in Akıncılar ve Dedeler mahallelerinde vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sarayönü’nde de ilçe halkıyla buluştu. Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, yeni yasa sonrası Altınekin’in çok büyük hizmetler aldığını belirterek, ilçeye kazandırılan 46 milyon lira değerindeki yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye 53 milyonluk yatırım yaptığını belirterek, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim belediye olarak 20 yılda yapamadığımızı 3 yılda yaptı. İlçemiz adına teşekkür ederim" dedi.

YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASINI EN İYİ UYGULAYAN ŞEHİR KONYA

Büyükşehir Yasası sonrası Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde çok büyük hizmetlere imza attığını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “6360 sayılı kanun olmasaydı, bu hizmetler ne zaman yapılırdı acaba gelin siz düşünün? Bütün bu yatırımlardan dolayı gerek merkezi hükümetimize, il teşkilatımıza, gerek Büyükşehir Belediyemize ve ilçe belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi. Vatandaşlara Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelere yapılan yatırımları anlatan Başkan Akyürek, kısa vadeli hedefleri gerçekleştirdiklerini, yatırımların artarak devam edeceğin dile getirdi. Başkan Akyürek, “Konya merkezde olan standartlar aynı şekilde ilçelerimizde de var artık. 6360 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun çıkarıldığı bu üç yıllık süreçte ilçelerimizle birlikte kanunu en iyi uygulayan şehir Konya oldu. Planlama çalışmasını Büyükşehir Yasası’ndan iki yıl öncesinden başlayarak şimdi bitirme aşamasına geldik” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ’UN RÖVANŞINI ALMAK İSTEYENLER HÜSRANA UĞRAYACAK

16 Nisan’da yapılacak Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumuna da değinen ve sistemin neler getireceğini anlatan Başkan Akyürek, 18 yaşını dolduran tüm gençlerin, milli egemenliğe, ülkenin büyümesine, istikrarına ve geleceğine sahip çıkmak için sandığa koşması gerektiğini vurguladı. 16 Nisan’ın bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, “Eğer milletimizin tercihi bugüne kadar olduğu gibi istikrardan, büyük Türkiye idealinden yana olursa karanlıklar aydınlığa çıkacak. Türkiye’nin geleceğine, büyümesine katkı sağlamak, milli egemenliğine sahip çıkmak için 18 yaşını dolduran bütün kardeşlerimiz sandığa koşmalılar. Her seçimi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli süreci olarak niteliyoruz. Hakikaten süreç de öyle gelişiyor. Bütün Türkiye düşmanları ‘hayır’ diyor. Bu ülkede vesayetin kalmasını istemiyorlar. Onlar hayır diyorlar ama milletimiz ve ülkemizin sağduyulu insanları ‘evet’ diyecek. 15 Temmuz’da millet karşısındaki yenilginin rövanşını almak isteyenler 16 Nisan’da hüsrana uğrayacaklar” diye konuştu.

KOMEK VE ŞEHİR KONAĞI İNCELENDİ

Sarayönü İlçesi’ndeki programlar kapsamında ilçedeki KOMEK merkezini ziyaret ederek yeni eğitim döneminin açılışını gerçekleştiren Başkan Akyürek, Büyükşehir tarafından yaptırılan Şehir Konağı ile Kapalı Pazar Yeri’nde de incelemelerde bulundu. Başkan Akyürek, programı kapsamında Sarayönü’nün Başhüyük, Ladik ve Ertuğrul mahallelerini de ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.