Recep Çınar

Recep Çınar

Hüseyin Üzülmez

Hüseyin Üzülmez

Derler ki, “Konya’nın nimetlerinden en iyi yararlananların başında Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez gelir.”  Daha da ileri giderler ve Üzülmez’in 30 milyarın etrafında maaş aldığını söylerler bu şehirde.  Doğrudur ya da yanlıştır. Gözü olanın gözü çıksın! Allah daha da çok versin. Belki daha fazlasını, daha da fazlasıyla hak ediyordur, şu ekonomik travma geçirdiğimiz bu günlerde. Derdim, Üzülmez’in kaç para maaş aldığı değil zaten. Derdim,  şehir dinamiklerinin Konya ve Konyaspor’u sahiplenmelerine bir kez daha dikkat çekmek. 

Derdim, şehrin nimetlerinden yararlanan kanaat önderlerinin ve şehrin dinamiklerinin Konyaspor’a bakış açılarını masaya yatırmak. Bu insanlar, Konyaspor konusunda ne kadar samimiler ne kadar samimi değiller.
Öğrenmek istediğim bu. Çok şey mi acaba?
Şimdi; Taşıma su ile değirmenin dönmediği ortada. Kalıcı gelir kaynakları ile kendini idame ettiren bir Konyaspor’u arıyor gözler, birilerinin eline bakan değil. Dilencilik, Konyaspor’un kaderi olmamalı. Onun için de siyasetçileri, kanaat önderleri ve şehrin dinamikleri müsaade etmemeli böyle bir yaşam biçimine.
Hüseyin Üzülmez’in “söz”ünü yemesi değil benim derdim. Hüseyin Üzülmez ya da bir başkasının “derdi” olmamalı Konyaspor. Şehrin kamburu gibi görülmemeli bu takım. Veya “cüzamlı” muamelesi yapılmamalı Konyaspor’a. 
Ama durum ortada.
Bilesiniz Konyaspor’un karnını doyurmuyor “Avrupalı ve borçsuz Konyaspor” türünden resmi ya yada gayri resmi açıklamalar. Bir hatırlamada bulunayım ben.  Yaklaşık 2 ay önce Vilayette şehrin siyasileri, bürokratları, kanaat önderleri, dinamikleri bir toplantı yapmış ve sözler verilmişti. Hüseyin Üzülmez’in de katıldığı bu toplantıda KTO’nun 100 milyar civarında bir destek vereceği fısıldandı kulaklara bu toplantıya katılanlardan. O toplantıda verilen sözden vazgeçtik, Trabzon deplasman masraflarından bile çark ediliyorsa, hangi mazeret ikna edebilir, Konya’yı, Konyalıyı ve de Konyaspor taraftarını?
El insaf yani!
Eğer, şehirde bunlar konuşuluyorsa, yarın tribünler koro halinde bu aldatılmışlığa karşı bir duruş sergileyecek olurlarsa, meseleyi “münferit bir olay” ya da “verince iyi vermeyince kötü” diye geçiştiremezsiniz.
Samimiyetini Konya ile paylaşmak için bulunmaz bir fırsat var sayın Hüseyin Üzülmez’in önünde. Kimsenin karnının ağrımayacağı, ama herkesin kazançlı çıkacağı bir davranış biçimi olacaktır. Konyaspor’un sorunları arasında KTO’nun desteği devede kulak bile değil.
Bir yerden başlanacaksa, o yer, neden burası olmasın?
Eğer vermişse sözünün, vermemişse de vermeyeceğinin arkasında kapı gibi durmalı Hüseyin Üzülmez.  Açıkçası dün gazetelere postalanan “açıklama” beni  tatmin etmedi. Bu açıklama “demogoji”den başka bir şey değil. Dahası bu açıklama bana “adam haklıymış” dedirtmedi.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Recep Çınar Arşivi
SON YAZILAR