Hüseyin Gülerce, Tanık Olarak İfade Verdi

Hüseyin Gülerce, Tanık Olarak İfade Verdi

Yazar Hüseyin Gülerce, attığı tweetler nedeniyle 'paralel yapı' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tanık olarak ifade verdiğini söyledi. Gülerce, tweetinin yanlış anlaşıldığı için ifadeye çağrıldığını kaydetti. İstanbul...

Yazar Hüseyin Gülerce, attığı tweetler nedeniyle 'paralel yapı' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tanık olarak ifade verdiğini söyledi. Gülerce, tweetinin yanlış anlaşıldığı için ifadeye çağrıldığını kaydetti.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Gülerce, terör ve örgütlü suçlar savcılarından Fuzuli Aydoğdu’ya ifade verdi. Savcılığın, Gülerce’yi bir televizyon kanalındaki programlarında söylediği ifadeleri ve ‘7 Şubat savaş ilanıydı’ diye başlayan tweeti üzerine çağırdığı belirtildi.

İfadesinin ardından soruları cevaplayan Gülerce, “Bilgime başvurulmak üzere tanık olarak davet edildim.” dedi. Hangi soruşturma kapsamında ifade verdiği sorulan Gülerce, “Herkesin bildiği paralel yapıyla ilgili bir soruşturma kapsamında son 4-5 programda yaptığım konuşmalarla ilgili soru soruldu. Bence en önemli soru, bunun sorulması da iyi oldu. Son attığım bir tweet var. Orada diyorum ki, ‘7 Şubat savaş ilanıydı, 25 Aralık topyekün saldırıydı. Bunu önlemeye çalıştım. Ama turfa müneccim yaftası yapıştırıldı çok bilmiş çekirge tarafından’ diye. Onu bazı internet siteleri de oraya çektiler maalesef. Sanki ben 25 Aralık’ın olacağını biliyormuşum da bunu önlemeye çalışmışım gibi. Halbuki cümlenin başında '7 Şubat savaş ilanıydı' diyorum. Yani 7 Şubat’tan beri ben Cemaatle hükümet arasındaki savaşı önlemeye çalıştım. 25 Aralık’ı nereden bilebilirim ben? Veya bir gazetecinin 25 Aralık’ı önleme gücü olacak da nasıl önleyecek?” diye konuştu.

Gülerce, “Ben de Twitter'de belirli harf sayısıyla tweet atıldığını ama cümle baştan okunursa böyle bir anlam çıkarılamayacağını, bunun zorlama bir şey olduğunu söyledim.” dedi. Süreçte baba ile oğulun birbirine düştüğünü gördüğünü anlatan Gülerce, “Ben bunları gördüğüm, üzüldüğüm için durdurmaya çalıştım, yoksa 25 Aralık’ı bilip de önlemeyen de namerttir.” ifadelerini kullandı.

Savcı Fuzuli Aydoğdu da Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında terör örgütü kurmaktan soruşturma dosyası olduğu ve bu kapsamda mı ifade verdiği sorusuna Gülerce, ‘Hayır’ cevabını verdi.

Gülerce, attığım tweetle ilgili 25 Aralık’ı önlemeye çalıştığı sanılarak çağrıldığını kaydetti. Herhangi bir şikayeti olup olmadığı sorulan Gülerce, şikayeti olmadığını belirtti.

Savcının, Zaman gazetesi ile kendisi arasındaki çizgi farklılığının ne zaman başladığını sorduğunu belirten Gülerce, 7 Şubat’a kadar ciddi bir problemi olmadığını söylediğini kaydetti.

7 Şubat, Gezi süreci, yerel seçim ve 25 Aralık’ın kırılma noktaları olduğunu ifade eden Gülerce, kopma noktasının ise 25 Aralık olduğunu söyledi.

Bu olayların ardında Cemaatin olup olmadığı şeklinde soru yöneltilip yöneltilmediği sorulan Gülerce, ‘hayır’ cevabını verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.