Hurda malzemelerle tank yaptılar

Hurda malzemelerle tank yaptılar

Konya’nın Derbent ilçesinde iki genç, hurda malzemeleri geri dönüştürerek el yordamı ile paletli tank yaptı

Çiftçilikle uğraşan Ahmet Meydan ve Murat Sincek, ellerindeki hurda malzemeleri değerlendirmek ve kar ile kapanan yollarda ulaşım kolaylığı için paletli bir tank yapmaya karar verdiler. ellerinde bulunan su motorunu bozup hurda malzemelerle birleştiren girişimciler hızı saatte 60 kilometreye ulaşan 4 vitesli bir paletli araç yaptı. Yaptıkları tankın çevredeki insanlar tarafından ilgi ile karşılandığını söyleyen Meydan ve Sincek, “Millet olarak bizim elimizden gelmeyen bir şey yoktur. 15 Temmuzda tankları ele geçirip yürütmüşüz biz. Yeter ki önümüz açılsın bu tankı geliştiririz hatta seri üretimini bile yaparız” dediler.

tank-derbent--(2).jpg

İMKAN OLSUN DAHA İYİSİNİ YAPARIZ

Tankı yaylaya giderken kapanan yollarda kullandıklarını belirten Ahmet Meydan, “Yayla 9 kilometrelik bir mesafe, zaman zaman da ava gidiyoruz. Derbent’e de çok kar yağıyor. 1-1,5 metre kar var. Elimizdeki hurda malzemeleri değerlendirelim ve bir tank yapalım istedik” dedi. Tankı 25 günde yaptıklarını ifade eden Meydan, şöyle konuştu: “Elimizde u demirler vardı bunları kestik, atıl, kullanılmayan patoz kayışlarını, ve bir su motorunu bu işe uygun hale getirdik. Hurdalıktan diferansiyel ve şanzıman aldık. Aslında daha kısa bir sürede yapardık ama bazı malzemeleri bulmak için 3-4 ilçe gezdik, Konya merkeze gittik. İmkanlar olsun çok daha iyileri yaparız Allah’ın izni ile.”

tank-derbent--(9).jpg

10 BİN LİRAYA MAL OLDU

Murat Sincek de tankın yapımının kendirline 10 bin liraya mal olduğunu belirterek, “Tankı tamamen el yordamı ile yaptık. Başta karşı çıkanlar oldu, ‘Boşa uğraşıyorsunuz’ dediler. Sonra ise gören çok beğendi, ihtiyacı olan da istiyor. Sanayici değiliz ama yapımında zorlanmadık. Tamamen meraktan yaptığımız bu tankı pek çok yerde kullanabiliyoruz. 95 santim yükseklikteki tanka merdiven ile çıkılıyor. 4 vitesli tankımız 60 kilometre hıza ulaşabiliyor. Bize destek verilsin çok daha iyilerini yaparız. Söz konusu vatansa gerisi teferruat.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

snap-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum