Hülya Koçyiğit Batman'da Turizm Haftası Kutlamalarına Katıldı

Hülya Koçyiğit Batman'da Turizm Haftası Kutlamalarına Katıldı

Batman'da 38. Turizm Haftası etkinlikleri Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla başladı.

Batman'da 38. Turizm Haftası etkinlikleri Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla başladı. Kalçasında kırık olduğu için Batman'a tekerlekli sandalye ile gelen sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, "Bu sevgi ve coşkunun karşısında kalça kırığının ne önemi var." sözleri salondakilerden büyük alkış aldı.
Koçyiğit, "Kardeşçe kol kola olmaya ne kadar hasretmişiz. Her şeyden önce bu coşkunuzu tekrar bir arada bir birimizi severek anlayarak yaşamamız için bize sunulan bu çözüm sürecine bu barışa giden yola hep beraber teşekkür ediyoruz." dedi. Bu yıl farklı bir konseptle sunulan Turizm Haftası açılış programında Selahattin Alpay da konser verdi.

Kutlamalarda; Hayrettin ve Süleyman Güneş kardeşlerin hazırladığı Batman Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu Uygarlıklar defilesinde, Hasankeyf'te yaşamış değişik din ve halkların yöresel kıyafetleri sergilendi.

Defilenin yaklaşık bir buçuk ayda hazırlandığını belirten Hayrettin Güneş, gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını belirterek. "Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Hasankeyf'te yaşamış halkların kıyafetlerini sergiledik. Bununla Batman ve Hasankeyf'i biraz daha Türkiye ve Dünya halklarına tanıtmayı amaçladık" dedi.

KOÇYİĞİT, ÇÖZÜM SÜRECİNE BARIŞA GİDEN YOLA HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM

38. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Batman Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere Batman'a gelen sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'te defileyi izledi.
Kalçasında kırık olduğu için Batman'a tekerlekli sandalye ile gelen Hülya Koçyiğit, defileden sonra çıktığı sahnede getirilen sandalyeye oturmayarak konuşmasını ayakta yaptı. Koçyiğit'in "Bu sevgi ve coşkunun karşısında kalça kırığının ne önemi var" sözleri salondakilerden büyük alkış aldı.

Koçyiğit yaptığı konuşmada şunları dile getirdi. "Kardeşçe kol kola olmaya ne kadar hasretmişiz. Her şeyden önce bu coşkunuzu tekrar bir arada bir birimizi severek anlayarak yaşamamız için bize sunulan bu çözüm sürecine bu barışa giden yola hep beraber teşekkür ediyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz bu huzur hiçbir zaman bozulmasın. Akil insanlar olarak Marmara Bölgesi'nde gezerken sürekli olarak sizden haberler geliyordu. Buraya gelen insanları öylesine coşkuyla halaylarla karşılıyordunuz, mutluluğunuz yüzünüzden okunuyordu. Diyordum ki yahu niçin beni o tarafa göndermediler. Oradaki insanların mutluluğunu yaşamak istiyorum. Kısmet bu güneymiş."

Bu yıl Turizm Haftasında bir birinden farklı kültürel ve turistik etkinlikler yer alıyor.

22 Nisan'a kadar sürecek etkinliklerde Haluk Levent konseri, Kendime Oynuyorum, Entrikalı Dolap Komedyası, Kurşun Askerin Utancı ve Orman Dostu adlı tiyatrolar, Çevreye Duyarlılık ve Doğa Yürüyüşleri, Hasankeyf' te Yamaç Paraşütü gösterisi, Dicle Nehrinde Yelken gösterisi, Mahallelerde Sinema gösterisi, İlçelerde Tiyatro gösterileri, Atatürk Parkında El Sanatları Sergisi ve Kemençe resitali, Doç.Dr.Metin Barlık-Ozan Servet Devran’dan Dengbejler dinletisi, Mezopotamya Edebiyatçıları ve Şairleri Paneli, İslam’da Misafirperverlik ve Konukseverlik konulu seminer yapılacak. Ayrıca 2. Batman Uluslar arası Film Festivali kapsamında Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Eşref Kolçak, Yusuf Sezgin, Yılmaz Köksal, Nilüfer Aydan, Ragıp Yılmaz Atadeniz ve İsmail Güneş gibi sinema duayenleri etkinliklere iştirak edecek.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.