"Hükümet Yasaları Değiştirerek Baroları İşlevsizleştirmek İstiyor"

"Hükümet Yasaları Değiştirerek Baroları İşlevsizleştirmek İstiyor"

Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin, hükümetin her şeyin altını boşalttığını ifade ederek, iktidarın yasaları değiştirerek, baroları işlevsizleştirmeyi düşündüğünü savundu.Eskişehir’de adli yıl açılışı için...

Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin, hükümetin her şeyin altını boşalttığını ifade ederek, iktidarın yasaları değiştirerek, baroları işlevsizleştirmeyi düşündüğünü savundu.

Eskişehir’de adli yıl açılışı için tören düzenlendi. Açılışa; 5 Eskişehir milletvekilinden sadece CHP’li Süheyl Batum katıldı. Adliye önündeki Atatürk Anıtı'na önce çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Adliye Sarayı Konferans Salonu'na geçildi. Burada konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, adaletin önem ve ehemmiyetine dikkat çekti. Batum, “O da devlet dediğimiz örgütlenme hukukla bağlı olmasa, hukukla kendini bağlı saymasa, o örgütlemeye devlet demek mümkün değildir. Olsa olsa bu duruma bir çete denir. Devletin vazgeçilmez unsurunun hukukla bağlı olması gerekir.” şeklinde konuştu.

Geçen seneden bu yana bu insanlardan bir şey duymaya başladıklarını aktaran Batum, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Paralel yargı, paralel devlet peki ne oldu? Aydınların, gazetecilerin, sivil toplum örgütlerinin yarısı sahte delilerle, dört yıl beş yıl içeride kaldılar. Bu kişiler niye içeride yattılar. Ne oldu, ne oldu hukukun üstünlüğüne. Bugün hukukun üstünlüğünden bahsettiler. Bu devlet o şekilde, bu şekilde hukuktan, uzaklaştıysa demokratik çağdaş bir hukuk devletinden söz edilemez.”

Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin ise hükümet temsilcilerinin açılışa katılmamasına üzüldüklerini söyledi. Bugün hükümetin her şeyin altını boşalttığını savunan Öztekin, hükümetin yasaları değiştirerek, baroları işlevsizleştirmeyi düşündüğünü vurguladı. “Avukatlık yasaları ile oynayarak, bizleri birçok davada devre dışı bırakmak istiyor.” diyen Öztekin, şöyle dedi: “Türk demekten korkuyorlar. Her devletin bir adı vardı. Bizim ki de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Devletimizin adından korkanlar, Doğu ve Güneydoğu da, bölünmenin ortaya çıkmasına neden oluyorlar. Cesaret veriyorlar. Avukatlar ve barolar, halkı savunmaya devam edeceklerdir. Hepimiz halkın avukatlarıyız.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.