Hukuksuz Bir Şekilde Tabela İndirenler Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

Hukuksuz Bir Şekilde Tabela İndirenler Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

Balıkesir Zağnos Körfez Dershaneleri yönetimi, dün gece hiç bir mahkeme kararı olmadan hukuksuz bir şekilde dershane binasında bulunan tabelaları indirenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Dershane avukatı Mehmet Ali Yıldız, olaya karışan...

Balıkesir Zağnos Körfez Dershaneleri yönetimi, dün gece hiç bir mahkeme kararı olmadan hukuksuz bir şekilde dershane binasında bulunan tabelaları indirenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Dershane avukatı Mehmet Ali Yıldız, olaya karışan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli personel, emniyet güçleri ve özel firmaya ait vinç çalışanları hakkında görevi kötüye kullanma, görevi ihmal ve mala zarar verme suçları gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesini vermek üzere Balıkesir Adliyesi'ne giden avukat Mehmet Ali Yıldız, olayın 15 Eylül Pazartesi günü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gece saat 20.00'den itibaren Körfez Dershaneleri'nde yapmış olduğu hukuksuz bir uygulama neticesinde bina üzerindeki bütün tabelaları söktüğünü söyledi. Sökmeden evvel, yapılan işlemin hukuksuz olduğu, hukuka uygunluğunun bulunmadığı yönünde defaatle uyarılarda bulunduklarını belirterek, "Bu uyarılarımız hiç bir şekilde dikkate alınmadı. Akabinde emniyet görevlilerini içişlerini yapması için şikayetçi olduk. Olaya müdahil olmalarını ve yapılan hukuksuzluğa müdahale etmelerini veya tutanak altına alınmalarını talep ettik. Emniyet görevlileri bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadıkları gibi olay mahallinden hızla uzaklaştılar." dedi.

Savcılık makamınca da bu konuda bir ilerleme kat edilmediğini ifade eden Körfez Dershaneleri avukatı Yıldız, "Nihayetinde gece saat 02.00'a kadar devam eden hukuksuz bir uygulama gerçekleştirildi. Biz, bugün itibariyle bu hukuksuz uygulamayı yapan vakıf yöneticileri aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi görevlileri hakkında, aynı zamanda Balıkesir Emniyet Müdürlüğü görevlileri hakkında ve olayı gerçekleştirenlere yardımcı olan vinç çalışanları hakkında şikâyetçi olduk. Şikâyetçi olduğumuz hususlar, mala zarar verme, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçları hususlarıdır. Bununla alakalı yapmış olduğumuz şikâyetimizin sonuna kadar takipçisi olacağız. Yapılan hukuksuzluğu ortaya çıkartıp, suçluların cezalandırılması için bu işin takipçisi olacağız. Nihayetinde adaletin yerini bulması için gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin bu hukuksuz eylemi okulların açıldığı gün seçilmesini manidar bulan Yıldız, olayın akşam saatlerinde gerçekleştirmesinin ise ayrıca özel bir niyet ve özel bir kasıtla yapıldığına dikkat çekti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.