Hukuk öğrencileri Çanakkale'yi andı

Hukuk öğrencileri Çanakkale'yi andı

Selçuk Üniversitesi Sosyal Farkındalık ve Hukuki Bilinç Aşılama Topluluğu (SOSHUBAT) öğrencileri düzenledikleri etkinlikle Çanakkale şehitlerini hüzün ve gururla andı

Selçuk Üniversitesi Sosyal Farkındalık ve Hukuki Bilinç Aşılama Topluluğu (SOSHUBAT) ile Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde  anma etkinliği düzenledi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan etkinlikte, şiirler, marşlar, türküler, zeybek oyunları ve öğrencilerin Çanakkale Savaşı'nda şehit olan bir askerin ailesiyle son konuşmalarını anlatan kısa filmler sergilendi. Bu tür önemli günlerde yapılacak olan etkinlik ve organizasyona önem verdiklerini belirten  SOSHUBAT Başkanı ve SÜ Hukuk Fakültesi öğrencisi Mustafa Doğan, "Misyonumuz; öğrencinin ürettiği, mümkünse öğretebildiği bir hukuk okulu oluşturabilmek. Bu amaç doğrultusunda da çeşitli faaliyetlerimiz var.  18 Mart'lar bizim için çok önemli ve değişmez etkinlikler.  Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi okulda sadece biz yapıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Çanakkale Zeferi'nin manevi değeri olduğu için yaptığımız diğer etkinliklerden fazla önem atfediyoruz. İsteğimiz insanlardaki sanatsal ve huhuki sorumluluk aşılamada ve bir yandan da milli-manevi duyguların da bir şekilde yanık kalması, insanların gönüllerinde sönmemesidir" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK AŞILAMAK İSTİYORUZ

Oluşturdukları topluluk hakkında bilgi veren Doğan, "Topluluk olarak amacımız Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin, ders amfi kitap üçlüsü arasına sıkışmasını önlemek. Onların kültürel ve kişisel gelişmelerine katkı sağlamak, onları üniversitenin kurumsal kimliğine uygun araştırıcı ve üretken niteliklere sahip olmasına yardımcı olmak. Öğrencilerin dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme gibi sosyal gereksinimlerini karşılamak ve tüm üyelerinin faydalanmasına imkan sağlamak üzere oluşturacakları eğitim, sosyal, kültürel ve bilimsel amaçlı etkinliklerle gelişim ve değişimi toplumumuza taşımaktır" dedi.

Üniversite öğrencilerine sosyal sorumluluk bilici edindirme amacı içinde olduklarını belirten  Doğan, sözlerini şöyle devam etti: "Üniversitemizde öğrenim gören öğrenci arkadaşlarımıza sosyal sorumluluk bilinci edindirmek ve bunun gelişmesine, toplum yararına işlemesine olanak sağlamak istiyoruz. Arkadaşlarımızı adaletli davranan, hukuki bilince sahip, iletişim becerisi ve konuşma kabiliyeti yeterli bireyler olarak topluma kazandırmak, aldıkları eğitimi sosyal hayatlarına yansıtmalarını sağlayıcı çalışmalarda bulunmak, üniversite hayatına yeni başlayan arkadaşlarımızın okulumuza ve kendi bölümlerine en hızlı şekilde uyum sağlamaları ve tüüm bunları yaparken de kendimizi geliştirerek toplumu en fazla katkı sağlayacak hale gelmek bizim asıl ve en temel amaçlarımızdandır."

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.