Hukuk Fakültesi'nde not protestosu

Hukuk Fakültesi'nde not protestosu

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, sınav sonuçlarına itiraz ediyor.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, sınav sonuçlarına itiraz ediyor. Öğretim üyelerinin kendilerini cezalandırdığını öne süren öğrenciler düşük notları protesto ediyor. Tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getiren öğrenciler, “Sayı olarak ne kadar kalabalık olsak da hepinizin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

800 kişinin girdiği finallerde yaklaşık 80-90 kişinin hocalar tarafından geçirildiğini söyleyen öğrenciler, şunları kaydetti: “Derslerde geçme oranımız, yüzde 11 ile yüzde 17 arasında değişiyor. Bin sayfalık kitaplara çalışıp da sınavlardan 20 almak ne demek. Her sınavda fakültenin önüne ambulans geliyor. Sınavın nasıl olacağı son gece belli oluyor. Bütünleme sınavlarına çok az bir zaman kala sınavlar açıklanıyor. Bizler daha sınav sonucumuzu öğrenemeden, bütünleme sınavlarına çalışmaya başlıyoruz. Artık yer altındaki dersliklerde sınava giriyoruz.

Çünkü amfiler ve Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun derslikleri ihtiyacı karşılamıyor. Fazladan puan almak gibi bir gayemiz yok. Hocalar bizlere hak ettiğimiz notu, yazdıklarımızın karşılığını versin yeter. Aynı eğitimcinin özel bir üniversiteye ülkenin başkentini sorup, bize 6 çarşaf kağıt doldurduktan sonra 30 vermemesini istiyoruz. Kaliteli eğitim altında psikolojik baskı görmemek, özgüvenimizin kırılmasını engel olmak istiyoruz. Sadece hakkımızı istiyoruz.”

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum