HÜDA PAR Kudüs için seferber oldu

HÜDA PAR Kudüs için seferber oldu

HÜDA PAR Konya Gençlik Kolları, işgalci Siyonistlerin Kudüs’te estirdiği teröre dikkat çekmek için “Kudüs İçin Yola Çık" sloganıyla Konya’da basın açıklaması yaptı

Konya Şehir Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilerek İsrail'in saldırıları telin edildi. Konya Şehir Meydanında toplanan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)  İl Gençlik Kolları, basın açıklaması okundu. Program, Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.  Basın açıklamasını ise HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Yılmaz yaptı. Yılmaz, basın açıklamasında şunları söyledi: "Çevresi mübarek kılınmış Mescid-i Aksa’nın Siyonistlerce işgal edilmesine dur demek için burada toplanmış bulunmaktayız. Hiçbir ahlaki ve hukuki sınır tanımayan Siyonist çete, Mescid-i Aksa'mızı ablukaya alıp Müslümanların mescide girmesine engel oluyor. İşgalci çete, 13 Temmuz Perşembe Günü 3 Filistinli kardeşimizi şehid etti. Bununla da yetinmeyen işgalciler, cuma namazının kılınmasını engelledi. Peygamber Efendimizin Miracına şahitlik yapan Mescid-i Aksa'da 50 yıl aradan sonra ilk defa Cuma namazı kılınmadı."

MÜSLÜMANLAR HEP BİRLİKTE HAYKIRMALI

Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz, Siyonist işgal çetesinin tüm bu müdahalelerinin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı. "Uluslararası hukuka da sığmayan bu alçak girişime Müslüman ülkelerin liderleri, Müslüman halklar, insan hakları kuruluşları ve vicdan sahibi her insan, mutlaka tepki vermelidir. Siyonist işgal çetesi, katliam ve engellemeler ile haddini çoktan aşmıştır" diyen Yılmaz, şunları kaydetti: "İşgalci çeteye Müslümanlar hep birlikte dur demelidir. Çünkü bizim sessizliğimiz her gün Siyonistleri dahada cesaretlendirmektedir. Müslüman kardeşlerimiz ve İslam ülkelerinin liderleri ihtilafları bir kenara bırakıp bir araya gelmelidir. Özde Filistin halkı olmak üzere dünyada işgal altında bulunan her coğrafyaya sahip çıkmalıdır. Türkiye’de Hükümet yetkilileri, Aksa davasını omuzlamalı ve söylemden öteye geçmek üzere ellerindeki imkânları seferber etmelidirler. Anneler ve babalar, evlatlarını Kudüs'e sahip çıkmak için yetiştirip asrımızın Selahaddinleri yapmalıdır. Kudüs ancak Selahaddinlerle işgal altından kurtarılabilir. Ümmetin parçalanmışlığı, Müslümanların yok edilmesine sebebiyet vermektedir. Buna sessiz kalmak, mazlumları zalimlerin zulmüne terk etmenin ahirette hesabı çok ağır olacaktır. Bizler Konya Gençlik kolları olarak Mescid-i Aksa'nın sesi olacağız. Elimizdeki imkanlar dahilinde Kudüs için seferber olacağız. Her Müslüman kardeşimizi bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz."

KONYA'DA ETKİNLİKLERE İZİN VERİLMİYOR

Valilik makamınca bisiklet turu ve basın açıklaması taleplerinin red edildiğini aktaran Yılmaz, "İkinci bir başvuru sonunda sadece basın açıklamasına izin verildi" diye konuştu. Diğer illerde  etkinliğe il valiliklerinin izin verdiğini aktaran Yılmaz, "Konya ilimiz Türkiye sınırları dışında mı yer alıyor? Kudüs’ün işgali gibi önem arz eden vahim bir olayı basın açıklamasıyla telin etmek istememiz en doğal hakkımız. İlimizde yaşanan bu duruma anlam vermekte zorlanıyoruz. Daha önce FETÖ ’nün bu tarz etkinlikleri suç unsuru kabul edip iddianameler hazırlayarak İslami şahsiyetleri cezaevine gönderdiği bilinmesine rağmen, ilimizde bu tarz etkinliklere izin verilmemesi nasıl karşılanır kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" açıklamalarında bulundu.

İDRİS BAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.