Hotamış Türkmenleri  hasret giderdi

Hotamış Türkmenleri hasret giderdi

Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen tanışma günlerinde Hotamış Türkmenleri hasret giderdi. Başkan Ahmet Kiraz, Hotamış Türkmenlerinin birlik ve beraberliğinin örnek olacağını söyledi

Hotamış ve Havalisi Tanışma Günleri Gloria Meram Düğün Sarayı’nda gerçekleştirildi. Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen tanışma programına Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Osman Seçgin ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz, dernek olarak amaçlarının Hotamış Türkmenleri arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek olduğunu söyledi. Hotamış ve çevresinin tarım ve hayvancılık açısından oldukça verimli olduğuna dikkat çeken Kiraz, “Hotamış ve bölgesi büyük arazi varlığı, verimli topraklarıyla üretim değeri yüksek bir coğrafya ya sahiptir. Öte yandan kültürel açıdan ise Türkmen kültürünün eşsiz örneklerinden Türkmen kilimi Hotamış ve havalisinde dokunmakta olup geliştirilip ekonomiye kazandırılması halinde ülke turizmine ve ekonomisine ciddi katkılar sağlamaya adaydır.  Dolayısıyla Hotamış ve havalisi Türkiye‘nin son 15 yıllık gelişimine ve 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak gayretinin bir parçası olarak; kırsal alandakı yaşam standardını yükseltmek, sürdürülebilir modern tarımın uygulandığı, bölgenin ve Türkiye ekonomisine destek amacıyla yönetsel etkinliği artırma adına önemli bir merkez olma yolunda hızla gelişmeye devam etmektedir” dedi.

27fd673f-1706-4c3a-91dd-2343a80c5704.jpg

 

KÜLTÜREL BİRLİĞİMİZ KİMLİĞE KAVUŞMALI

“Kültürel birliğimizin sürdürülebilir bir kimliğe kavuşması gerekiyor“ diyen Başkan Kiraz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hak ettiğimiz temsil gücümüzün (çevre köyleri ile birlikte oldukça kalabalik insan nüfuzumuz mevcuttur. Hotamiş havalisi olarak yaklaşik (16 bin nüfus) 10 bin seçmen bunun 4 bin 360 Karapınar’a, 3 bin 948 Çumra’ya, 1697 Karaman‘a bağlı köylerimizde bulunmaktadır. Hotamış Türkmenleri Oğuzların Beğdili ve Avşar boylarına mensuptur. Suriye’nin kuzeyinden çıkıp, Gülek Boğazı‘ndan geçerek Taşpınar-Aksaray’a ve oradan da Derbent olarak kendilerine verilen Hotamış’a yerleşmişlerdir. Hotamış Türkmenleri Konya’nın Çumra, Karapınar ilçeleri ile Karaman iline bağlıdırlar.“

5ac9359b-66ee-4154-b5e4-9842373bdb94.jpg

TÜRKMEN KURULTAYI DÜZENLEYECEĞİZ

Hotamış’ta Türkmen Kurultayı düzenlemek istediklerini kaydeden Kiraz, “Şanlı geçmişimizle; geleceğe ışık tutmak ve geleneklerimizi yaşatmak için tertip ettiğimiz geleneksel Türkmen kurultayımızın tanışma günlerinde beraber olmak istedik. Türkmen kardeşlerimizle son toplanma yerimiz olan Hotamış’ta büyük Türkmen kurultayında buluşmak kaynaşmak ümidiyle kısa ve öz olarak bölgemizin istek ve taleplerini problemlerini bölgemize yapılan yatırım  ve destekleri teşekkürü hakeden insanlarımızı da burada hatırlatmak istiyoruz. Yapılanları ortaya koymak gerekirse başta Hotamış ve havalisinin Ankara‘daki güçlü sesi Hotamış havalisine yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile 36 pare köyümüzün çevre düzenlemesi cadde ve sokak asfalt ve yollarin yapilmasinda direkt talimatini vererek tüm köylerimizin köy/mahalle içi ve diğer ihtiyaçlarimizin giderilmesinde desteğini esirgemeyen her yerde ve her zaman kendisinin de bir Hotamışlı olduğunu gururla söyleyen desteğini esirgemeyen bölgemiz yatırımlarını bizzat takip eden hemşehrimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a da teşekkür ediyoruz. Hotamış ve havalisine ortaokulu bile çok görülen bir dönemden hayal bile edemediğimiz lisenin bugün yapıldığını ve hizmete sunulduğunu iftiharla görmekteyiz. Bu vesile ile Hotamış havalisi İmam Hatip Lisesi‘nin yapılışında maddi ve manevi olarak emeği geçen Hotamış havalisi hayır sever halkına tüm emizadelerimize şükran ve saygılarımızı bildiriyoruz“ diye konuştu.

Başkan Kiraz, Hotamış ve havalisine desteklerinden ötürü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Eski Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş ve Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka'ya da ayrı ayrı teşekkür etti.  Tanışma programına katılanlara arabaşı ikramı yapıldı. 

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum