Adem Turan

Adem Turan

Hoşgörü mevsimi…

Hoşgörü mevsimi…

Dün Ankara-Konya YHT treni ile kılavuz treninin  çarpışması sonucu hayatını kaybeden tüm hemşerilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Milletimizin ve yakınlarının başı sağ olsun… Rabbim ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah.    

***        

Konya’nın manevi mimarlarından olan, gönül insanı Mevlana Celaleddin Rumi’nin 745. Vuslat törenleri ile bir kez daha hatırlayıp, onun eşsiz öğütlerine kulak vermekteyiz.

O’nu sadece ismi ve şekli ile anmak yetmez, miras bıraktığı nadide eserleri okuyup, üzerinde tefekkür etmeliyiz ki, mesajlarını doğru anlayıp bizatihi nefsimizde uygulayabilelim.

Engin hoşgörü sahibi Mevlana (ks)  “Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın der.” Oysa günümüz insanları tam bunun tersini yapmakta değimli? O zaman onu tam anlamıyla anlamış olamıyoruz.  

Bu duruma da şöyle parmak basıyor. “Nasibinde varsa alırsın karıncadan bile ders, nasibinde yoksa bütün cihan önünde serilse sana ters.”

Hayatını Allah’a kul olmak ve insanlara kötü ile yanlışı, hak ile batılın gerçeklerini bazen hikayelerle bazen de yaşanmış hayatlarla anlatmakla geçirmiştir.

Nitekim bu güzel insanı  Yaradan sevmiş, yarattıklarına da sevdirmiştir. Dünyanın her yerinde eserleri okunmakla birlikte,  bizzat kabri şeriflerini ziyaret etmektedirler.

Sekiz asır olmuş halen unutulmamış. Düşünmek lazım kaç kişiye böyle bir sevgi nasip olur? Ve halen insanlara ışık, kılavuz olmakta. Kendi ifadesiyle  “Biz bu topraklara sevgiden başka hiç bir şey ekmedik.” derken ne kadar haklı olduğu bir kez daha anlaşılmakta.

 “Varsın olmasın hayatta her istediğimiz. Olana Elhamdülillah olmayana da Eyvallah deriz.” demek suretiyle de kadere rıza göstermek zorunda olduğumuzu ifade ediyor.

Böyle kıymetli bir değere sahip olduğumuz için, kendimizi şanslı hissederek, bir kez daha Allah rahmet eylesin diyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR