Hong Kong’da Yüksek Mahkeme, Göstericilerin Dağılmasını İstedi

Hong Kong’da Yüksek Mahkeme, Göstericilerin Dağılmasını İstedi

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde hükümet karşıtı gösteriler sürerken, yüksek mahkeme, göstericilerden sokakları boşaltmalarını istedi.Hong Kong’da yüksek mahkeme, bugün akşam en az 23 gündür kapalı olan yolların açılması...

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde hükümet karşıtı gösteriler sürerken, yüksek mahkeme, göstericilerden sokakları boşaltmalarını istedi.

Hong Kong’da yüksek mahkeme, bugün akşam en az 23 gündür kapalı olan yolların açılması için Taksiciler Derneği ve Taksi Şoförleri ve Operatörleri Derneği’nin bir olayda, Chiu luen Public Light Bus Şirketi’nin de başka bir olayla ilgili başvurusunu değerlendirdi ve göstericilere iki ihtiyari tedbir kararını yürürlüğe koydu. Mahkeme, göstericilerin Mong Kok semtini terk etmesini istedi. Ancak göstericiler direnmekte kararlı görünüyor. Kalabalık bir grup da polise destek verdiklerini ifade ederek, hükümet karşıtı protesto edenleri protesto etti.

DIŞ GÜÇLER TARTIŞMASI

Bu arada Hong Kong lideri Leung Chun-ying (Liang Zhengying), Pekin yönetiminin açıklamalarına benzer bir açıklama yaptı ve protestocuların dış güçler tarafından örgütlendiğini söyledi.

Bunun ardından da göstericiler, hareketin dış güçlerin değil, tamamen bir halk hareketi olduğunu belirtti ve artık demokrasi isteyen insanların sokağa indiğini ifade etti. Hong Kong medyasına göre, Leung, ‘’Merkezi İşgal Et grubunun gösterileri tamamen bir iç hareket değil. Hong Kong dışından örgütlerin katılımı olduğu çok açık. Uzun zamandır bu örgütler var. Bu ilk icraatları değil ve bu aynı zamanda bir istisna da değil.” diye konuştu.

Hong Kong'daki protestocular, Çin’in 2017’de Hong Kong’daki genel seçimlere müdahale etmesine karşı çıkıyor ve Hong Kong’un lideri Leung Chun-Ying’in istifasını istiyor.

Pekin yönetimi, Hong Kong liderliği için yarışacak adayların, kendi belirlediği kişilerden seçilmesini istiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.