Honda Civic Zamana Direniyor

Honda Civic Zamana Direniyor

Honda markasının dünya genelinde en çok satan modeli olan Civic, geçirdiği makyaj operasyonu ile tasarımında köklü değişikliklere giderken aynı başarıyı motor teknolojisinde de gösteremedi.

markasının dünya genelinde en çok satan modeli olan Civic, geçirdiği makyaj operasyonu ile tasarımında köklü değişikliklere giderken aynı başarıyı motor teknolojisinde de gösteremedi. Günümüz ihtiyaçlarına cevap veren özellikle dizel motor seçeneğinin, ülkemizde üretilen sedan versiyonlarına entegre edilememesinin nedeni olarak yeni dizel motorun kaputa sığmadığını ve bu nedenle sadece yeni Civic HB modellerinde bu motor seçeneğine yer verilebildiği açıklandı.

Hal böyle olunca modelinin yeni teknolojiler ile donatılarak pazarlanmasından başka çare kalmamış olacak ki, öncelikle tasarımı baştan aşağı değiştirildi. Ancak burada da bir sorunla karşılaşıldı. Bir önceki neslinde aracın tasarımı o kadar çok beğeniliyordu ki, gidilen bu köklü tasarım değişikliğinin markanın fanatikleri arasında bile bir tartışma konusu haline dönüştüğü ajanslara düşen içinde bile yer alıyordu.

Bu nedenle sadece tasarım ile kalınmayacağını anlayan Honda, Türkiye fabrikalarında modelin günümüz teknolojileri ile donatılıp, dizel talebinin de LPG seçeneği ile karşılanabileceğine karar verdi. Bir önceki neslinde sustalı bile olmayan kontak anahtarı sunan Civic modelinde, sadece anahtarsız giriş ve çalıştırma teknolojisi ile kalınmayıp, kapı kollarından bile kilidin açılıp kapanabildiği yeni donanımlar eklendi. Bununla da yetinmeyen Honda, Navigasyondan ekonomik sürüş moduna kadar modeli güncel teknolojiler ile donattı.

Dizele alternatif olarak sunulan LPG seçeneği için stepne bölümünü kullanan üretici, buraya simit tüp entegre ederek yerden tasarruf etmiş oldu. Boşa çıkan yedek lastiğin ise küçülterek arka koltuk sırtına alınması bagaj hacminin de küçülmesine sebap oldu. LPG sisteminin motora tam uyumunu sağlamak için silindir kapağı, supaplar, kablolar ve manifolt gibi 25 parçayı değiştiren mühendisler, sonuçta benzinli motora oranla yakıt ücreti konusunda %50 daha tasarruf sağlamayı başardı.

Bir önceki neslinde de tercih edilen sert süspansiyon sistemi hem konfor konusunda hem de yol tutuş konusunda hala rakiplerinin önüne geçebimiş değil. Zaten yeterli düzeyde olmayan ses yalıtımı ihtiyacı, klasik motorun yüksek devir bandına geldiğinde daha çok hissedilir bir hal alıyor.

Iç mekanda makul bir yaşam alanı sunan Honda Civic, sorun çıkarmayan motoru sayesinde 6 yıl veya 150 bin kilometre garanti verebiliyor. Her zaman takdir toplamış tork konventörlü tam otomatik şanzımanı net geçişler sunuyor. Ayrıca direksiyon arkasında bulunan ve Formula 1 sistemi de denen kulakçıklar sayesinde vites geçişleri manuel olarak da kontrol edilebiliyor.

1.6 litrelik tek benzinli motor seçeneği sunan Honda Civic 4 ayrı donanım paketine sahip. 1598 cc ve 125 beygirlik motora eşlik eden 5 ileri manuel veya otomatik şanzımanı ile tercih edilebilen araç, LPG sistemi ile de satın alınabiliniyor. LPG sisteminin çalışması esnasında herhangi bir performans kaybı yaşanmazken, alt devirlerdeki sakin kullanımını da koruyor.

Tüm donanım paketlerinde VSA adı verilen ve içeriğinde ABS, ESP ve EBD gibi güvenlik donanımlarını barındıran sistemin standart olduğu Honda Civic, üst paketleri ile tercih edildiğinde Navigasyon Sistemi, Geri Görüş Kamerası, Yağmur ve Far Sensörleri, Dijital Klima ve Anahtarsız Çalıştırma Sistemi ile de satın alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.