Holstein – Holstein Dişi – Kırmızı Holstein Boğa Sperması

Holstein – Holstein Dişi – Kırmızı Holstein Boğa Sperması

Holstein – Holstein Dişi – Kırmızı Holstein Boğa Sperması

  boğa spermi; Buzağılama kolaylığı boğa, buzağılama kolaylığı kızları, uzun ömürlü, somatik hücreler, doğurganlık, hem et hem de süt yönlü beslenebilir. Ama daha çok süt verim yönü ile kabul görür.Süt verimi bir laktasyon döneminde 5.000 ile 7.000 litredir. Fakat ıslah yapılmış ve üstün olanları ile yapılmış seçilimler sayesinde 10.000 litre süt verimine rahatlıkla ulaşabilir.Cidago yüksekliği 140 ile 155 cm arasında değişmektedir.İyi yemlemede günlük ağırlık artışı 800 ile 1.200 gr olabilmektedir.Sütündeki yağ miktarı &49; 3 – 3.5 arasındadır.Canlı ağırlığı 600 ile 1.000 kg arasında değişir.Siyah-alaca erkek buzağılar, hızlı gelişmeleri nedeniyle buzağı eti üretiminde kullanılırlar. Bu amaçla bir araya getirilen ve beslenen buzağılar, yaklaşık 14-16 haftalık yaşta 120-180 kg ağırlığa ulaştıklarında kasaba sevk edilirler.Beside günlük canlı ağırlık artışı 1000-1400 g arasında değişen bu ırkın erkeklerini 12-15 aylık yaşta kesim ağırlığına ulaştırmak olasıdır.

boğa spermi;Dünya genelinde en fazla süt üretimine sahip olan inek türüdür. Bu inek cinsinin süt verimi yaklaşık olarak yıllık altı bin beş yüz ve yedi bin litreye kadar ulaşabilmektedir. Özel olarak yetiştirilmiş olan cinslerde ise yıllık on bin litreye kadar süt verimi oluşabilmektedir. Diğer inek cinslerine oranla daha fazla süt vermektedir. Bu ineklerin süt verimi olarak en fazla süt vermiş olduğu yaş grupları beş ve altı yaşları arasıdır. Bu yaşlardan sonra verdikleri süt oranında azalmalar görülür.Sütlerinde bulunan yağ oranı diğer inek cinsleri ile karşılaştırıldığında daha azdır. Holstein ineklerinin canlı ağırlıkları altı yüz ile yedi yüz kilogram ağırlıklarına kadar ulaşmaktadır. Süt ineği olarak yetiştirildiği gibi et üretim için de yetiştirilmektedir. Bu ineklerin istenilen düzeyde süt verebilmesi için beslenme şekillerine dikkat edilmelidir. Sıcak olan bölgeleri pek sevmeyen bu inek türü yemin bol olduğu yerlerde istenilen miktarda süt verebilmektedir.İnce bir deriye sahip olan bu türün derisi ayrıca yumuşak ve elastiki bir özellik gösterir.Başları uzun ve dar bir yapıya sahiptir.

boğa spermi;Irkın soğuk şartlara dayanıklılığı iyi, sıcak iklimlere uyma kabiliyeti kötüdür.Holstein ineklerinin canlı ağırlığı yaklaşık 750-800 kg’dır. Cidago yüksekliği 145-156 cm’dir. Boğaları ise 1000kg canlı ağırlığa ulaşabilir. 7000-11000 kg süt verebilir. Laktasyonda (305 gün) ortalama süt verimi yılda ortalama 8.000 kg’dır. Yağ oranları &49;3,5-4 ‘tür. En verimli zamanları ilk 6 yıldır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.