Hollywood filminde 'Sunam' türküsü

Hollywood filminde 'Sunam' türküsü

"Exodus: Tanrılar ve Krallar" filminde Hz. Musa'nın düğün sahnesinde Arguvan türküsü 'Bir Gün Şu Dünyadan Göçüp Gidersem' türküsü çalınıyor.

Hollywood'un merakla beklenen, yılın en büyük projelerinden biri olarak görülen, Musevilerin Mısır'dan çıkışını anlatan 'Exodus: Tanrılar ve Krallar' filmi gösterime girdi. Filmde Hz. Musa'nın düğün sahnesinde 'Bir Gün Şu Dünyadan Göçüp Gidersem' türküsü Türkçe olarak söylendi. 1993'te Sivas'taki Madımak otelinde hayatını kaybeden Muhlis Akarsu'nun yorumu ile bilinen türkü, Malatya'nın Arguvan yöresine ait bir parça. Filmde İbranice, Arapça, Türkçe şarkıların bulunmasının yanında, filmin müziklerini yapan Alberto Iglesias daha önce Steven Soderbergh ve İranlı yönetmen Hüseyin Emin ile çalıştı. İspanyol bestecinin 'Tinker Tailor Soldier Spy' filmiyle Oscar adaylığı bulunuyor.

Ramses'in üvey kardeşi olarak yetiştirilen Musa'nın gerçek kimliğini ve Yahudi olduğunu keşfetmesi ile başlayan hikâye, Musevilerin Mısır'dan çıkışını konu ediniyor. 'Exodus' olarak tanımlanan bu göç hikâyesinde Hz. Musa 600 bin köleyi Ramses'in elinden kurtararak onları tek bir yaratıcının varlığına inandırıyor. Hz. Musa'ya atfedilen birçok mitin de canlandırıldığı filmde, asasını saplayıp denizi ortadan ikiye ayırması bölümünde ise seyirciyi bir sürpriz bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.