Hollanda’da 'Göç' Konulu Panel Düzenlendi

Hollanda’da 'Göç' Konulu Panel Düzenlendi

Hollanda Diyanet Vakfı tarafından Rotterdam ve Deventer kentlerinde Türkiye’den Hollanda’ya işçi göçünün 50. yıl dönümü sebebiyle 'göç' paneli düzenlendi.Panelin açış konuşmasını yapan Lahey Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müşaviri...

Hollanda Diyanet Vakfı tarafından Rotterdam ve Deventer kentlerinde Türkiye’den Hollanda’ya işçi göçünün 50. yıl dönümü sebebiyle 'göç' paneli düzenlendi.

Panelin açış konuşmasını yapan Lahey Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Ünver, bugünü ve geleceği iyi anlayıp değerlendirmek için, geçmişi iyi şekilde öğrenmek gerektiğini söyledi.

Rotterdam Başkonsolosu Toğan Oral ise "1964 yılında Hollanda’ya gelen vatandaşlarımız çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Bilmedikleri bir ülkede değişik bir kültürle karşı karşıya kaldılar. Amaçları ekonomik olarak geçimlerini sağlamak ve bir miktar para biriktirip ülkelerine dönmekti. Bu uğurda büyük zahmetlere katlandılar. Ailelerini de yanlarına getirdikten sonra Hollanda toplumu ile kaynaşıp uyum sağladılar, kalıcı olarak yerleşik düzene geçtiler.” dedi.

Yoğun ilgi gören panelin ardından Hollanda Diyanet Vakfı tarafından başlatılan Mektup ve Şiir Yarışması'nın ödülleri dağıtıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.