Hollanda atlarının akıbeti merak ediliyor

Hollanda atlarının akıbeti merak ediliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yüksek meblalar verilerek özel günlerde boy göstermek için 2019 yılının Şubat ayına kadar kiralanan atların akıbeti, vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yüksek meblalar verilerek özel günlerde boy göstermek için 2018 yılının Şubat ayına kadar kiralanan atların akıbeti, vatandaşlar tarafından merak ediliyor.  Vatandaş, yüksek maliyetlerle alınan atların ne durumda olduğunun açıklanmasını istiyor.

Türkiye'de ilk Atlı Zabıta Birliği Konya'da kuruldu. Hollanda’dan getirilen ve uzun boylarıyla dikkat çeken 'Friesian' cinsi 4 attan oluşan zabıta birliği, bir ara vatandaşın ilgi odağı haline geldi. Zabıtalar, atlar ile devriyeye çıktı. Alındığı ilk hafta şehir merkezinde vatandaşın ilgi odağı haline gelen soylu atlarla vatandaşlar selfie ve hatıra fotoğrafları çekildi. Atların Türk Yıldızları Parkı, Ladikli Ahmet Hüdai Parkı, Hadimi Parkı, Ecdat Parkı, Mevlana ve Kültür Park’ında devriye görevi yapacağı bildirilmişti. Ayrıca atların rutin bakımı, beslenmesi ve antrenmanlarının işi bilen teknik personeller tarafından Selçuk Üniversitesi civarında yapıldığı söyleniyor. Bakım ve beslenmesinin ise zor ve masraf gerektirdiği belirtiliyor.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum