Höh Milletvekili Aday Listesini Açıkladı

Höh Milletvekili Aday Listesini Açıkladı

Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) erken genel seçim içim milletvekili adaylarını açıkladı. Listede sürpriz isim olarak Bulgar Sosyalist Partisi kotasından maliye bakanlığı yapan Petor Çobanov görülüyor. 2009 ila 2014 yılları...

Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) erken genel seçim içim milletvekili adaylarını açıkladı. Listede sürpriz isim olarak Bulgar Sosyalist Partisi kotasından maliye bakanlığı yapan Petor Çobanov görülüyor. 2009 ila 2014 yılları arasında Savunma Şefi olan Simeon Simeonov da Sofya 24'üncü bölgeden listesinden HÖH adına yarışacak. Medya patronu olarak bilinen ve güvenlik servisinin başına getirilen fakat protestolardan dolayı göreve başlamayan Delyan Peevski de Pazarcik ve Stara Zagora'dan milletvekili aday listelerinde bulunuyor.

Milletvekili adaylarını açıkladıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan HÖH Başkanı Lütvi Mestan, Razgrad ve Şumnu'dan 2 yerine 3 milletvekili beklediğini aktardı.

Toplam 360 adayın yarışacağı listelerdeki ortalama yaşın 40 olduğunu aktaran Mestan, herhangi bir partinin seçimlerde çoğunluk sağlayamaması durumunda seçimlerin yenilenmesi gerektiği görüşünü paylaşmadığını dile getirdi.

Kırcali ve Haskovo'dan aday gösterilen Mestan, sonuçları olduğu gibi kabul edeceklerini ve ülkenin her şeyden önce ulusal öncelikler konusunda uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Erken genel seçimler 5 Ekim Pazar günü yapılacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.