Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinden kitaplık bağışı

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinden kitaplık bağışı

Ahmet Yesevi Üniversitesince başlatılan proje kapsamında, Ahmet Yesevi'nin Kazakistan'daki türbesinin kapı mimarisi modelindeki kitaplıklar Seydişehir ilçesinde 3 okula hediye edildi.

Ahmet Yesevi Üniversitesince başlatılan proje kapsamında, Ahmet Yesevi'nin Kazakistan'daki türbesinin kapı mimarisi modelindeki kitaplıklar Seydişehir ilçesinde 3 okula hediye edildi.

Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, yaptığı açıklamada, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr Musa Yıldız tarafından Ahmet Yesevi'nin eserlerinden oluşan 3 kitaplığın öğrencilere bağışlandığını söyledi.

Saliha Mehmet Ulaşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsan Tekin Ortaokulu, Ortakaraören Çok Programlı Anadolu Lisesine kitaplıkların teslim edildiğini belirten Kaymakam Özyiğit, şöyle konuştu:

"Milli ve manevi duygularımızın mimarı olan Ahmet Yesevi'yi çocuklara daha yakından tanıtmak amacıyla, UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi  yılı anısına 3 kitaplık Seydişehir'e hediye edilmiştir. Okullarımızın kütüphanelerinin daha çok işlev kazanacağına inanıyoruz. Öğrencilerimiz, bu eserleri zevkle okuyabilecekler ve onu daha yakından tanıyacaklardır. Yapılan bağıştan dolayı mutlu olduk."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.