Hoca, ağır sanayi hamlesini başlattı

Hoca, ağır sanayi hamlesini başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çok çalışkan, zeki ve maneviyatçı bir insan olduğunu ifade eden Halil İbrahim Dağ, “Erbakan Hoca, Türkiye'de ağır sanayi hamlesini başlattı. 200 projesinden 70'ini hayata geçirdi” dedi

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çok çalışkan, zeki ve maneviyatçı bir insan olduğunu ifade eden Halil İbrahim Dağ, “Erbakan Hoca, Türkiye'de ağır sanayi hamlesini başlattı. 200 projesinden 70'ini hayata geçirdi” dedi

Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın dava arkadaşlarından olan Halil İbahim Dağ, Erbakan Hoca ile ilgili anılarını ve düşüncelerini gazetemize anlattı. Erbakan Hoca ile dostluklarının 1969'da başladığını aktaran Halil İbrahim Dağ, “Karkın'da Adalet Partisi'nin yönetim kurulu üyesiydim. Karkın'dan Konya'ya hicret ettim. 6 ay sonra kavun-karpuz satmaya başladım. Ondan zarar ettim. Daha sonra odun kömür satmaya başladım. O zamanlar önseçim vardı. Erbakan Hoca miting konuşması yapıyordu. 1970'de Milli Nizam Partisi'nin kuruluşunda görev aldım. 1983'te evlerde Refah Partisi'nin kuruluşunda yer aldım.. Rahmetli Adil Küçük hatıbımızdı. Erbakan Hocamızı getiriyorduk. Röportajlar ve konferanslar veriliyordu. 1983'te teşkilatı kurduk. Fakat veto edildi. Ben  o zaman ilçe yönetim kurulundaydım. Abid Kıvrak da il başkanımızdı.1984'te  İl Muhasipliği’ne geldim. Çok aktif görevler yaptım” dedi.
HOCA DÜNYA ÇAPINDA BİR LİDERDİ
Erbakan Hoca'nın çak azimli, çalışkan ve zeki bir insan olduğunu belirten Halil İbrahim Dağ, bir hatırasını şu şekilde anlattı: “Milli Nizam Partisi'nin ilçe başkanıydım. Hocamla köyleri gezdik, gece dönüyoruz, bir çardakta bir ışık gördü. Bu ışığı sordu, ‘Hocam, bu çoban evi’ dedim. ‘Adam var mı?’ diye sordu. ‘Var’ dedim. Vardık, çobanın kapısını çaldık. Hocamız çobana 1 saat boyunca Milli Görüş'ü anlattı. Saat gece yarısı 3’ü geçti, eve geldik, hanım sobayı yakmış, yemek hazırlamış. Daha eve girmeden Erbakan Hocam, ‘Sabah kahvaltısında Konya’da konuşacağım. Ardından başka yerlerde de konuşmalar yapacağım’ dedi ve hiç durmadı, hemen yola koyuldu.” Erbakan Hoca'nın sadece Türkiye'de değil tüm İslam dünyasında sevilen bir isim olduğunu kaydeden Halil İbrahim Dağ, “Erbakan Hoca dünya çapında bir liderdi. D-8'leri kurmak, İslam dinarından bahsetmek her yiğidin harcı değildi. Ne Avrupa ne Amerika diye geveliyorsunuz. Erbakan Hoca Mısır'dan Bosna'ya, Cezayir'den Malezya'ya kadar tanınan ve sevilen bir isimdi. Cenazesine birçok İslam ülkesinden katılım olmuştu. Erbakan Hoca'nın vefatı sadece Türkiye'yi değil tüm İslam dünyasını yasa boğmuştu” diye konuştu.  
HOCA AĞIR SANAYİ HAMLESİNİ BAŞLATTI
Erbakan Hoca'nın Türkiye'de ağır sanayi hamlesini başlattığını ifade eden Dağ, sözlerini şunları söyledi: “Erbakan Hoca, Türkiye'deki ağır sanayi hamlesini başlatan isimdi. Sanayide gece gündüz vardiyeli çalışırdık. Sanayinin önünü açtı. 200 tane ağır sanayi projesinin 70'inin temelini attı. 'Hoca bir torba çimento almış, temel atacak' diye gırgır geçiyorlardı. Bu projelerden 70 tanesi faaliyette. Konyamıza çok önemli yatırımlar kazandırdı. TÜMOSAN bunun en iyi örneğidir. Hocam bir dahiydi. Çok maddi ve manevi yönler açtı. Ama kıymetini bilemediler.”
ERBAKAN HOCA ÇOK VEFALI BİR İNSANDI
Erbakan Hoca'nın çok vefalı bir insan olduğunun altını çizen Halil İbrahim Dağ, “2009 yılında cezaevinden yeni çıkmıştım. Erbakan Hoca benimle görüşmek istediğini söylemiş. Mehmet Karaman beni davet etti. 2009'da Erbakan Hoca, Boğaziçi Üniversitesi'nden gençlere konuşma yapıyordu. İçeriye girdik.  Tam 40 dakika oldu. Mehmet Karaman,  “Hacı Amca sana 10 dakika müsaade aldım' demişti. 3 defa girdi çıktı. 3. girişinde “El insaf, 40 yıllık bir dostumuz gelmiş bırakalım mı” dedi. Vefa budur. Erbakan Hoca çok vefalı bir insandı. Sağlığında her zaman görüştük” dedi.
KONYA MİLLİ GÖRÜŞ ÇADIRININ DİREĞİ
Konya'nın Erbakan için çok önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Dağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Erbakan Hoca'nın tabiriyle Konya, Milli Görüş çadırının orta direğidir. Bir dostum bana şunları anlattı: 'Konya'ya geldim. Bağımsız bir aday var. Sağımdaki adama sordum adınız ne? 'Necmettin Erbakan' dedi. Rüyamda görmüştüm. Erbakan Hoca'nın maneviyatını çok seviyordum. Erbakan Hoca'yı Milli Görüş Üniversitesi’nin rektörüydü. Buradan çok sayıda öğrenci yetişti. Bu öğrencilerin bazıları Türkiye'yi yöneten isimler. Erbakan Hoca çok zeki ve mizah anlayışı da güçlü bir insandı. Erbakan Hoca, çok zeki ve hafızası güçlüydü. Çok azimli bir meziyeti vardı. İnanılmaz derecede çalışkan bir insandı. Çok şık giyinirdi. Çok tahammüllüydü. Büyük bir mücadele adamıydı. Türkiye'nin yarım asrına damgasını vuran bir devlet, bir dava, bir siyaset ve bir ilim adamıydı. Çok edip bir adamdı. Ülkemize çok hizmetleri oldu. Erbakan Hoca'nın vefatından sonra o komutanlar filan Hocamızı rahmetle anmaya başladılar. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”
ERBAKAN HOCAMIN VEFATI BENİ AĞLATTI
Halil İbrahim Dağ, Erbakan Hoca'nın vefat ettiği zaman yaşadığı zaman ise yaşadığı duygularını şu şekilde anlattı: “Erbakan Hocam'ın vefatını duyduğum an çok garip bir hal aldım. Allah riyadan saklasın, göz yaşlarımı tutamıyordum. Sonra hemen gidip bir uçak bileti aldım. Cenazeden iki gün önce İstanbul'a gittim. Cenaze törenine katıldığımda Erbakan Hocamızın ne kadar değerli bir insan olduğunu gösteriyordu. Yer gök insan doluydu. Hocamı çok özlüyorum, kabri cennet olsun. Hocama her gün dualar gönderiyorum, onunla çok fazla anılarımız var. Ben şimdi size hangi birini anlatıyım. Hocamın hayatı hep mücadele doluydu, bambaşka bir insandı. Davası olan, derdi olan bir insandı.  Erbakan Hocamız vefat etti ama onun bize bıraktığı bu dava devam edecek.”
HALİL İBRAHİM DAĞ KİMDİR?
1935 yılında Çumra’nın Karkın Kasabası’nda doğdum. Temelden beri hep sosyal hizmetlerin içerisinde oldum. Karkın Kasabası'nda meclis üyeliği yaptım, aile birliğinde üyeydim. 1969’da Konya’ya geldim. O dönem Adalet Partisi Çumra üyeliği yapıyordum. Milli Selamet Partisi’nin kuruluşunda aktif çalıştım. 17 Temmuz 1983’te Refah Partisi kuruldu. Partinin kuruluşu esnasında evlerde toplantı yapıyorduk, İl Genel Meclisi ve milletvekili adaylarının tespiti için çalışıyorduk. Çalışmamız, 19 Ağustos 1983’te veto yedi, seçime giremedik. Bu dönemde ben il yönetimindeydim, Abit Kıvrak Bey il başkanımızdı, 1988’de ise Zülfikar Gazi geldi. Bütün il başkanlarıyla çalıştım. 4 çoçuk sahibiyim.
İBRAHİM BÜYÜKEKEN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.