Hobi Bahçeleri Vatandaşın Huzur Mekanı Oldu

Hobi Bahçeleri Vatandaşın Huzur Mekanı Oldu

Günümüzde şehirlerin beton yığınına dönüşmesi, yeşil alanlarının azalması özetle büyük kentlerde yaşayan vatandaşları hayatlarını sıkıcı hale getiriyor. Belediyeler birçok vatandaşı bu sıkıcı durumdan oluşturdukları hobi...

Günümüzde şehirlerin beton yığınına dönüşmesi, yeşil alanlarının azalması özetle büyük kentlerde yaşayan vatandaşları hayatlarını sıkıcı hale getiriyor. Belediyeler birçok vatandaşı bu sıkıcı durumdan oluşturdukları hobi bahçeleri ile kurtarmaya çalışıyor.

Eskişehir'de şehir hayatından bunalan vatandaşlar, hafta sonları soluğu belediyelerin hobi bahçelerinde alıyor. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin kurduğu hobi bahçeleri, vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Hobi bahçelerinde yer kiralayan vatandaşlar, haftanın belli günlerinde ve mesai saatlerinin dışında buraya gelerek vakit geçiriyor. Burada birçok sebze ve meyve yetiştiriyor, hem günün stresini atıyor hem de doğa ve yeşil özlemini gidermeye çalışıyor. Bazı vatandaşlar da çevresindeki dostlarına gelerek piknik yapıyor günün tadını çıkarıyor. Hobi bahçesindeki küçük evlerde dinlenen vatandaşlar, çay eşliğinde komşularıyla muhabbet ediyor.

Hobi bahçesi olan Neriman Öz, günün stresini ve yorgunluğunu hobi bahçesinde çalışarak giderdiğini söyledi. "Bir gün bile piknik yapmaya gitmiyoruz. Her gün buraya geliyoruz. Suyla toprakla stresimi çok iyi atıyorum." diyen Öz, "O kadar güzel ki burayı dört senedir ekerim. Bahçe hastalığı var bende. Çocuklarıma veriyorum, torunlarım yiyor. Kızım yetiştirdiğim sebzelerden Bursa'ya bile götürdü. Salatalığım o kadar güzel oldu ki anlatamam. Bahçemde salatalık, domates, soğan, mısır, pırasa ve kabak her şey var."

Hobi bahçeleri büyükler kadar çocuklar içinde tam eğlenme yeri. İçinde çocuk parkının da bulunduğu bahçeye annesiyle gelen Furkan Öz, "Burası çok güzel, sabah kahvaltı yapıyoruz. Oturduk, börek yedik. Burayı çok sevdim." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.