Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

“Hizmet İçin Adayım!”

“Hizmet İçin Adayım!”

Başlığı görünce “Sen de mi?” demeyin. Korkmayın öyle bir niyetim falan yok. Peşin peşin söyliyeyim de yazıyı rahat okuyun.

Gazetelerde değişmez kuraldır: Yazıyı bir yazarın ismi, bir de başlık okutturur. Ben de dikkat çekip okuyun diye böyle bir başlık attım.

Bugünlerde karşımıza bin tane “aday” ya da “aday adayı” alsak ve “Niçin aday oldunuz?” diye sorsak heralde bininin de kuracağı cümlede mutlaka bu “Hizmet için” kelimesi geçer.

Doğrusu bu cevaplar insanın gözünü yaşartır. “Meğer biz ne mübarek insanlarmışız da bu kadar adayın hepsi, binlerce insan, bize hizmet için sıraya girmiş” diyesimiz gelir.

Ah keşke böyle olsa can kurban ama sonuçta “Vekiller mi millete hizmet ediyor, yoksa millet mi vekillere hizmet ediyor?” bu soruyu da enine boyuna iyi bir tartışmak lazım.

Haa, kimsenin hakkını yemeyelim ve genelleme yapmayalım. Bu memlekette dün de, bugün de hakikaten bu millete hizmet etmiş ve halen etmekte olan çok değerli vatan evlatları vardır. Yarın da olacaktır. Allah onların sayılarını daha da artırsın diye dua ediyoruz.

Ama şu da bir gerçek ki ağızlarda düşmeyen ve sakız haline gelen “Hizmet için” kelimesi artık kabak tadı vermeye başladı, iyice eskidi.

Hem de üstelik bu kelime dün can ciğer dost olup bugün milli düşman(?) ilan edilen paralel yapıyı filan da çağrıştırıyor.  Adayların bence biraz da başka kelimeler, başka argümanlar bulması lazım, başka gerekçelerle ortaya çıkmaları lazım.

Gerçi az evvel söyledik bu kelimenin “sakız” haline geldiğinden bahsettik. Hizmet diye ortaya çıkanların hakkını da yememek lazım. Sonuçta sakız nasıl istediğin yere sünerse bu hizmet diye ortaya çıkanlar da bize şunu diyebilir:

Kardeşim tabi hizmet, var mı daha diyeceğin?

Kime hizmet? Cebe hizmet!

Kime hizmet? Partiye hizmet!

Kime hizmet? Partiliye hizmet!

Kime hizmet? Kol saatine hizmet!

Kime hizmet? Kendime hizmet!… deseler ne cevap vereceğiz?

Elhak doğru, hizmetse hizmet, ama kime hizmet? İşte orada cevap değişebiliyor.

Yukarda söyledik, bi daha söyleyelim. Gerçekten millete hizmet edenleri ayırıp onları hayırla yadediyoruz.

Ama “hizmet”ten başka şey anlayanları da Allah’a havale ediyoruz.

Kendi arkadaşları havale etmeseler de, edemeseler de, biz havale etsek te, etmesek te; zaten o hesaplar otomatik havale ile gideceği yere gitti bile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR