Hizmet edecek adaya oy verin

Hizmet edecek adaya oy verin

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Demirel, yerel seçimlerin genel seçim havasına sokulduğunu belirterek, “Başbakan değil, belediye başkanı seçeceğiz. Vatandaşımız hizmet edecek olana oy versin” dedi

RÖPORTAJ: HÂLİD ŞEN

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Demirel, yerel seçimlerin genel seçim havasına sokulduğunu belirterek, “Başbakan değil, belediye başkanı seçeceğiz. Vatandaşımız hizmet edecek olana oy versin” dedi

GENEL DEĞİL YEREL SEÇİM

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Demirel, seçim çalışmalarını ve Meram'ın sorunlarını gazetemize değerlendirdi.Demirel, siyasilerin menfaatleri için yerel seçimleri, genel seçim havasına sokmaya çalıştıklarını belirterek, “Vatandaşlarımız her seçim dönemi böyle oyunlarla asıl gündeminden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Ama halk, mahallesindeki sorunu da ilçesinin sorununu da biliyor” dedi.  

FARKIMIZ VATANDAŞLA İÇ İÇE OLMAK

Başkanların seçimden seçime vatandaşlarla görüşmesinin, belediye yönetiminde ve işlerdi yanlışlıklara sebebiyet verdiğini ifade eden Mehmet Demirel, “Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve daire müdürlerimiz ile birlikte 15 günde bir mahallemizde sorunları yerinde dinleyip, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerimizle birlikte koordineli bir şekilde problemlere yerinde çözümler sunacağız.  Vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmek için geliyoruz” diye konuştu.

**Seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

-30 Mart tarihinde yerel seçimler yapılacak. Şimdi deniliyor ki 'bu bir yerel seçim değil, iktidar seçimidir'.Ancak 31 Mart tarihiden itibaren halkımız kesinlikle seçmiş olduğu belediye başkanı ile karşı karşıya kalacak.Hiç kimse Ankara'dan gelip de Konyamız'ı, Meram'ı yönetmeyecek.Onun için Meram'a, Konyamız'a seçilen adaylar çok önemlidir.Seçim konuşmalarında Belediye hizmetleri ve çalışmalar konuşulması gerekirken, ulusal bazı meselelerle gündem işgal edilmeyi çalışılsa da vatandaşlarımızın bu seçimde artık liyakatli adaylara oy vereceğini düşünüyorum.

**Belediye Başkanı noktasında Meram'da bir istikrarsızlık var.Her dönem başkan değişiyor?Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Meram'ın başkanlar konusunda 10 yıldır çok ciddi bir şanssızlığı var. Nedir bu şanssızlık? 1. dönem Refik Tuzcuoğlu Bey aday oldu, iyisiyle kötüsüyle hizmetler etti, kendisine teşekkür ediyoruz. Bilerek bir yanlışlık yapmadığına eminiz.Bu dönemin sonunda Refik Bey'e teşekkür edildi, yeni bir başkan ile yola devam edilmek istendi. Serdar Kalaycı Bey aday gösterildi. Serdar Kalaycı Bey'den sonra da Serdar Bey'e teşekkür edilip yeni bir aday gösterildi.Yine gösterilen aday da belediyenin içinde çalışan bir arkadaşımız.Bu Arkadaşımız projelerini anlatıyor. Akıllara şu soru geliyor, bu arkadaş anlattığı projeleri geçmişteki idareye sundu da, idareciler bu projeleri uygulama fırsatı mı vermediler, kabul mü etmediler. Madem işleri bu kadar iyi biliyordunuz, yapmak istiyordunuz, neden bu projeleri geçmişte uygulamadınız.

**Seçim gezilerinde Meram'da gördüğünüz veya tespit ettiğiniz en önemli sorun ve eksiklikler neler? Bunlardan biraz bahsedebilir misiniz?

-Gördüğümüz en büyük problem, vatandaşımız kaçak bina yapmaya zorlanmış. Meram'da çok ciddi oranda kaçak bina var. Vatandaşımız neden kaçak bina yapar?Belediyeye gelince zorluklar çıkartılmış, prosedür uzatılmış ve ciddi miktarda paralar istenmiş.15-20 milyar paralar istenmiş.Vatandaş bu para ile evini yapabiliyor.Buna bir çözüm sunacağız.Kimi mahallelerde sağlıkla ilgili problemler var. Sağlık Ocağı eksiği var. vatandaşların acil sağlık hizmeti alabilecekleri yerlerin mesafeleri çok fazla. Vatandaşlarımız ulaşım konusunda da muzdarip, bölgesine otobüs geliyor fakat otobüs ile ev arası 800-900 metre, bu mesafeyi her gün sabah akşam yürümek zorunda kalıyorlar. Hala asfaltı olayan, stablize yollara sahip mahallelerimiz var. Belediye yapmış olduğu hizmetlerde eğlenceye, bilbordlara çok yüksek meblağlarda paralar harcamış. Milyarlarca lira, eğlencelere, bilbordlara, açılışlara harcanmış.Biz bu yüzden yetimin parası çarçur edilmiş diyoruz.Vatandaşlar Başkana ulaşamamaktan da şikayetçi.

BAŞKANLARA ULAŞILAMIYOR

**Konya genelinde böyle bir sorun var mı?

-Maalesef vatandaşlarımız başkanlara ulaşılamıyor. Sadece Meram'da değil tüm başkanlar için geçerli. Başkanlar mahallelere inmiyor, vatandaşın derdiyle dertlenmiyor.Muhtarlarla görüşüyorlar fakat onları da belediyeye çağırıyorlar.Başkanlar Meram'ı, Meram Yeniyol, Meram Eskiyol, Yaka'dan ibaret görüyorlar.Diğer taraflara yatırım yapılmıyor. Çıkmaz sokakları olan ve iki aracın yan yana geçemediği onlarca yüzlerce sokak var. Gezilerimizde vatandaşlarımız pek çok problem aktarıyor. Tabi vatandaşın arasına girmezseniz bu sorunları göremezsiniz.

**'Neden Mehmet Demirel?' dersek cevabınız ne olur?

-Ben merkezli bir yönetim anlayışına sahip olmayacağız. Bizim 37 kişilik meclis üyelerimiz olacak, başkan yardımcılarımız ve daire müdürlerimiz olacak.Yaklaşık 60 kişilik bir kadro oluyor.Bu kadro ile birlikte her 15 güne bir mahalle ziyareti yapılacak.Ziyaretti mahalleli ve muhtarla sohbet edilerek, dertleri sorunları not edilecek.Üniversite ve sivil toplum kuruluşlarını da sürece dahil ederek kolektif bir çalışma sergileyeceğiz. Yapacağımız işleri,projeleri buna göre yapmış olacağız. Mahallelerden kopuk bir hizmet anlayışını kabul etmiyoruz. Belediyeyi masadan yönetmeyeceğiz.Biz belediyenin problemlerine talip değiliz, bunları zaten çözeceğiz.Vatandaşın bütün problemleri bizim problemimiz.Biz ağabeylik yapacağız. Mesela MEDAŞ, Gaznet ile ilgili bir problem var bunların çözümünde vatandaşlarımızın yanında olacağız.

**Meram ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm ile ilgili görüşleriniz nelerdir? 

-Biz şu an Meram'da yapılan kentsel dönüşümün yanlış yapıldığına inanıyoruz. Kentsel dönüşüm iyi planlanmadı.Bu noktada otoparkları kesinlikle yer altına almayı uygun buluyoruz.Otoparklar apartmanların altında olmalı. Bahçeler sosyal bir alan olarak ve çocuk oyun alanları olarak kullanılmalı ve çocukların hayal gücünü geliştiren organizasyonlar yapılmalıdır. Mesela minik botanik parklar, mini hayvanat bahçeleri gibi.Ama baktığımız zaman kentsel dönüşüm şöyle uygulanıyor, eski binalar yıkılıyor, yenileri yapılıyor, bunun Hiçbir avantajı yok ki.Kovanağzı'ndaki TOKİ konutlarına gittik, oradaki apartman sakinleri oturup lavaboya bile gidemiyorlar.Vatandaş diyor ki 100 metrekarelik evin dizaynı öyle kötü yapılmış ki, ufacık banyoda eziş büzüş durmak zorunda kalıyorlar.Ayrıca apartman sakinlerinin oturup, sohbet edeceği, düğününü, nişanını, taziyesini yapabileceği sosyal alanlar oluşturulmamış.Birde Belediye bu kentsel dönüşümde yanlış bir intiba bırakmış.Vatandaşa 5 katlı bina yapacağız demiş, imzayı aldıktan sonra 12-13 katlı binalar yapmış, arsa sahipleri mağdur edilmiş.

**Yapılmakta olan yeni belediye binası hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Biz belediye binasının yerini çok yanlış buluyoruz.Belediye binası halkın tek otobüs ile ulaşabildiği bir yere yapılmalıydı.En güzel yer, Hakimiyet tarafında, Furkan Dede mahallesi tarafında bir yer olabilirdi.Halkımız adeta belediye'ye gidip gelmesin diye o tarafa yapılmış. O yüzden yanlış bir yatırım olarak değerlendiriyoruz.

**Çok yoğun bir seçim maratonundan geçtiniz. Meramlılar'dan nasıl tepkiler aldınız?

-Çok olumlu tepkiler aldık. Şu ana kadar 180 bin kişiye birebir ulaştık. Önceleri mahalle sohbetleri yapıyorduk yoğun ilgiden dolayı mahalle mitingleri yapmaya başladık.Meram'da gezilmedik esnaf bırakmadık.

**Vatandaşlar teveccüh gösterir de başkanlığa seçilirseniz yapacağınız ilk icraat ne olacak?

-Bir kere biz tebrikleri kabul etmeyeceğiz. Tebrikleri akşam 5 ile gece 10 arası alacağız.Yapacağımız ilk şey mahallelere inmek olacak.Mahalleli kendi haline bırakılmış.Mahallenin problemlerine masa başından, belediyeden çözüm bulunmaya çalışılmış.İlk işimiz bunun önüne geçip vatandaşlarımızla kucaklaşacağız.

**Meram için hazırladığınız projelerinizden bahseder misiniz?

-TURİZM ÇALIŞMALARI

Meram'da 3 tane turizme yönelik çalışmalarımız olacak.1 Kaşınhanı.Kaşınhanı'ndaki havuç festivalini dünya çapında yaygınlaştıracağız.Çünkü Türkiye'nin havuç ihtiyacının yüzde 65'i Kaşınhanı'ndan karşılanıyor, ama Türkiye bunu bilmiyor.Zannediliyor ki havuç Beypazarından geliyor.2.si Kilistra dediğimiz bölgede, adından da anlaşılıyor, Hz.İsa döneminden kalma bir yerleyim yeri var. Bu yerleşim yeri turizme kazandırılmamış.Buranın turizme kazandırılması ile ilgili bir çalışmamız olacak. 3. olarak da Meram'a sporcularla ilgili bir kamp merkezi hazırlayacağız.Konyaspor artık Kızılcahamam'a gitmeyecek. Yakındaki takımları da kamp yapmaları için Konya'ya çekeceğiz, bu sayede Konya ekonomisi ve turizmine de ciddi bir katkı sağlamış olacağız.

İMAR TADİL PLANI

Meramın çehresi güzelleştirilerek değiştirilecek.Meram'da köyleşmenin önüne geçilecek.Meram'ın kültürel, tarihi ve yeşil dokusuna uygun çalışmalar yapılacak.Meram'ın caddeleri, sokakları, otoparkları, dinlenme alanları, sosyal yaşama uygun planlanacak.Mahallenin ihtiyaçlarına cevap verebilen, acil ve poliklinik sağlık merkezi oluşturulacak.

KALP-GÖĞÜS HASTANESİ VE BAĞIMLILAR İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİ

Meramın temiz havasından ve gedavet rüzgârından hastalarımızın faydalanmalarını sağlayıp, şifa kaynağı oluşturacak bir bölge hastanesi kurulacak.

İŞLEVSEL MAHALLE KONAKLARI

İçerisinde spor salonu, konferans salonu, internet kafe ve etüt merkezlerinin bulunacağı, Hanımların kullanımına uygun, pek çok sosyal ve kültürel faaliyetin yapılacağı mahalle konakları kurulacak.

ENGELLİLER İÇİN SOSYAL VE EĞİTSEL MERKEZLER

Engelli vatandaşlarımızın ülke ekonomisine ve üretime katkı sağlayacağı, istihdam edileceği, atölyeler ve çalışma mekanları oluşturulacak ayrıca  ve engellilerin toplantı kafe gibi tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek mekanlar oluşturulacaktır.

DAR GELİRLİLER İÇİN TOPLU KONUTLAR

Yaşanabilir mahalleler projesi dikkate alınacak.Geleneksel toplu konut anlayışından uzaklaşılacak.

Dar gelirli hemşerilerimizin hayalleri gerçekleştirilecek.Ranta ve sömürüye mahal verilmeyecek.

Banka ve krediye bulaştırılmadan, doğrudan halkla belediye arasında anlaşma sağlanacak.

Dar gelirli hemşeriler havuzu oluşturulacak.Maliyetine satışa sunulan konut projeleri gerçekleştirilecek.

ŞEHİR ORMANI VE KORULUĞU

İlçe merkezinin farklı noktalarında hemşerilerimizin huzurlu bir şekilde nefes alması sağlanacak.Hemşerilerimizin huzur, güven ve mutlu bir şekilde istifade edebileceği şehir ormanı ve koruluğu oluşturulacak.

Mehmet Memirel kimdir?

1972 yılında Konya Meram'da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladı.1992 yılında S.Ü. Besyo'yu kazandı ve 1996 yılında mezun oldu.Selçuklu Belediyesi Spor Müdürü olarak ilk çalışma hayatına başladı.Askerlik görevinden sonra 15 yıl öğretmenlik yaptı. 36 kadar dernek, vakıf ve gençlik faaliyetleriyle alakalı kurumların kuruluşlarında ve yönetimlerinde aktif olarak bulundu. TFF disiplin kurulu üyesi, Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etmektedir.Evli ve 3 Çocuk Babasıdır.

 

2-3.20140329090935.jpg

2-4.20140329090947.jpg

2-5.20140329091000.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.