Hizbullahçı değiliz!

Hizbullahçı değiliz!

Hüda-Par İl Başkanı Halis Özelçi, "Bizlere IŞİD'e adam gönderiyorlar dediler. Bizim ne IŞİD'le ne de Hizbullah ile organik bir bağımız bulunmamaktadır" dedi

Röportaj: Berkhan Parlak

IŞİD İLE BİR BAĞIMIZ OLAMAZ

PKK yandaşlarının saldırıları ile birden ülke gündemine oturan Hür Dava Partisi'nin Konya İl Başkanı Halis Özelçi ile IŞİD'le ilişkileri, Hizbullah örgütü ve Hüda-Par' a olan saldırılar hakkında konuştuk. Özelçi, IŞİD ile bir ilişkilerinin olmadığını belirterek, "Bize Hizbullahçı diyorlar. Biz sadece İslam'ı savunan bir partiyiz" diye konuştu.

SOKAKTAKİLER İSLAM KARŞITI

Kobani eylemleri olarak bilinen gösterilerin altında başka nedenler yattığını ifade eden Hür Dava Partisi (Hüda- Par) Konya İl Başkanı Halis Özelçi, "Sokağa dökülüp terör estiren insanlar İslam karşıtı bir tavır sergiliyorlar. Kur'an kurslarının yakılması bunun en büyük kanıtıdır. Peygamber Sevdalıları Platformu'na kurban eti dağıtırken saldırmaları büyük bir alçaklıktır" ifadelerini kullandı.

3.20141018094525.jpg

**Öncelikle yaşanan olaylarda Hüda-Par'ın yeri nedir?

-Hüda-Par olayların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Bize 'Hizbullah'ın partisi' yaftası vurulmak isteniyor. 2000'li yıllarda o davaya gönül vermiş, cezaevlerinde yatmış insanlardan tabanımızda üyelerimiz var. Bu bir gerçek. Bunun yasadışı bir yönü yok. Bizim Hizbullah'la herhangi bir organik bağımız da yok. İşte bu üyelerden ve Hüda-Par'ın yapısından dolayı böyle bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bir de Hüda-Par'ın isminden dolayı da böyle bir düşünceleri olabiliyor. Hüda, Kürtçe'de Allah'ın ismidir. Biz de Allah yolunda olan bir partiyiz. Hizbullah da kendilerini Allah taraftarları olarak tanıtıyorlar. Dilin kemiği yok. Onlar böyle bir algı oluşturma çabası içindeler. Bir haber programında görüyoruz ki, Hüda-Par'a bir saldırı olmuş ve Hüda-Par pompalı tüfeklerle karşılık vermişler. Yani olayı öyle bir anlatıyorlar ki, bizler sanki koltuğunun altında tüfekle gezen insanlarız. Hayır, oradaki arkadaşlarımız kendilerini savunmuşlar. Tamamen bir nefsi müdafa söz konusu. O bölgede yaşayan bir çok kamu görevlisinde de silah var. Can güvenlikleri tehlikede çünkü.

 

OLAYLARIN ASIL NEDENİ FARKLI

**Size yapılan saldırıların asıl amacı nedir?

-Tamamen bir çamur at izi kalsın yöntemi uygulanıyor. Bizler terörist değiliz. Bizler IŞİD'çi değiliz. Çamur atıldığı zaman siz ne kadar temizlerseniz temizleyin, izi kalıyor. Olay tamamen şu yönde, İslam ve İslam karşıtları. Küfür milleti ve Müminler. Olayların perde arkasında bunlar yatmaktadır. Ben sokaktaki insanlara soruyorum, madem Müslümansınız neden Kur'an yakıyorsunuz? Neden Kur'an kurslarına molotoflu saldırı düzenliyorsunuz? Bunu hangi Müslüman yapar? Onlar görevlerini yapacak. Bizler de görevimizi yapacağız.

21-2.20141018094538.jpg

**PKK yandaşları neden sizleri direk hedef olarak gösterdi?

-Hizbullahçı olduğumuz için, bizlere saldırdıklarını söylüyorlar. Bu neden, olayların perde arkasındaki nedenlerin arasında devede kulak kalır. Bugün Hüda-Par'a olan saldırıları konuşacaksak, önce biraz geçmişe inmemiz gerekmektedir. Hüda-Par'ın kuruluş günlerine gidecek olursak, partimiz kurulduktan hemen sonra bizim bürolarımız taşlanmaya, molotoflanmaya başlandı. Çünkü bizim orada bir tabanımız var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da bizim ciddi bir tabanımız bulunmakta. Esas sebep, bizim İslam'ı savunmamız. Orada Marksizm, Leninizm, propagandalığı yapılıyor. Oradaki insanlar cahilleştirilmeşe çalışılıyor. Bizi direkt olarak hedef göstermelerinin asıl sebebi budur. Bizler İslami bir partiyiz. Onlar ise İslam ve din karşıtı insanlar.

 

KUR'AN KURSLARINI YAKTILAR

**Kobani sizce bir neden mi, yoksa bir kılıf mı?

-Kobani sokağa dökülmek için bir neden olsa, Kur'an kursları yakılmaz. Kobani ile oradaki Kur'an kurslarının ne alakası var? Ya da oradaki Kızılay kan aracının ne ilgisi bulunmakta? Kobani tamamiyle bir kılıf. Neden sokağa indiniz diye sorulduğunda buna bir kılıf uydurmak için söylenen bir şeyden öte değildir Kobani onların gözünde. Daha haritadaki yerini bile bilmedikleri bir şehir için sokağa dökülüyorlar. Diyorlar ki oradaki halk mağdur. Yahu orada halk mı kaldı? Şu an Kobani'de bir tane bile sivil yok. IŞİD var. PYD var.

 

KURBAN ETİ DAĞITIRKEN SALDIRDILAR

**Peygamber Sevdalıları Platformu da hedef gösterilmişti. Neden?

-Peygamber Sevdalıları Platformu bizim STK'mızdır. Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum Haftası'nda mevlit programı yapan, dini sohbetler düzenleyen bir STK'dır. Şimdi bu STK'nın kime ne gibi bir zararı olabilir ki? Tek yaptıkları işin ibadet etmek olduğu bir STK'ya saldırıyorlarsa, saldırının asıl sebebi de ortaya çıkmış oluyor. Bölgedeki arkadaşlarımız söylüyor, bunlar minarelere dahi molotof atacak kadar sapkın insanlar. Bir iki ay önce iki kardeşimizi kaçırdılar. Arkadaşımız diyor ki, bırakın da kelime-i şehadet getirelim. Arkadaşımız kelime-i şehadet getirirken, onları kaçıran PKK'lılar diyor ki, 'Ne yapıyorsunuz siz? Apo Resulullah diyeceksin.' Bunlar yaşanmış şeyler. Allah'ı kabul etmeyen bir zihniyetten bahsediyoruz. Peygamber Sevdalıları üyelerimiz Kurban eti dağıtırken saldırıyorlar. İki tane arkadaşımızı üçüncü kattan aşağı atıyorlar. Yetmiyor, üzerinden arabayla geçiyorlar ve sonra da üzerilerine molotof atıp yakıyorlar. Bu neyin kinidir? Bu nasıl bir nefrettir? Sokaklarda IŞİD'e barbar diyorlar, siz nesiniz? Onlara kafa kestikleri için barbar diyorlar, ancak kendileri arkadaşlarımızın üzerilerine molotof atıyorlar.

 

**Peki camilerden ayrı olarak Cuma namazı kıldırmaları ile söyledikleriniz arasında bir çelişki bulunmuyor mu?

-Şöyle düşünmek lazım, Müslüman bir coğrafyadasınız ve 'biz din karşıtıyız, bizim resulümüz Apo'dur' diyemezsiniz. Doğal olarak iki yüzlü bir politika izlemek durumunda kalıyorlar. Baktılar Doğu'da İslami bir uyanış, bizim partimize bir yönelme var. İşte o zaman onlar da Kutlu Doğum programları düzenlemeye ve Cuma namazı kıldırmaya başladılar. Ancak özlerinde bu insanların Müslümanlık ile bir ilişkisi bulunmamaktadır. Şunu bilsinler ki, onlar ne kadar kadını, şarabı, küfrü seviyorlarsa; bizler de o kadar şehadeti, ölümü seviyoruz. İşte bu yüzden anlaşamıyoruz.

 

ARKADAŞLARIMIZ KENDİLERİNİ SAVUNDU

**Hüda-Par'ın resmi Twitter sayfasından paylaşılanlar çok konuşuldu. Hüda-Par'ın buradaki tavrı bir intikam mı yoksa nefsi müdafa mı?

-Bizim binamıza gelip saldırdıkları zaman arkadaşlarımız son ana kadar karşılık vermemiştir. Ta ki son ana gelince, arkadaşlarımız bir şey yapmazlarsa öleceklerini anladıkları zaman karşılık verme ihtiyacı hissetmişlerdir. Biz kin tutan insanlar değiliz ki intikam gibi bir düşüncemiz olsun. Bugün ben bu yazıyı okuyanlara soruyorum, sizin evinize gelseler sizi öldürmek isteseler kendinizi savunmaz mısınız? Oradaki arkadaşlarımız da bunu yaptı. PKK ile BDP'nin ilişkisi şudur, BDP oyalar, PKK vurur.

 

**Size Hizbullahçı dediklerinde, çamur mu atıldığını düşünüyorsunuz?

-Biraz önce de söylediğim gibi, bizim ne IŞİD ile ne de Hizbullah ile organik bir bağımız bulunmamaktadır. Daha önce Rojava'da El- Nusra'da bir bağımız olduğunu söylediler. Ancak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını gördükleri zaman bu sefer de IŞİD'e adam gönderiyorsunuz dediler. Biz ümmet anlayışı olarak bakıyoruz. Bugün biz Kobani'ye Türkmen, Kürt, Arap olarak bakmıyoruz. Biz Kobani'ye Müslüman olarak bakıyoruz. Kürt de olsa Türkmen de olsa onlar mağdursa yardım edilmesi gerekmektedir. Gerçekten Kobani'deki sözde halkın mağduriyeti için sokağa dökülüyorsanız, gidin Kobani'de saf tutun. Gerçek niyetlerinin Kobani olmadığı apaçık ortada.

 

**HDP'nin sokağa çıkın çağrısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

-HDP politik yönü zayıf bir parti. Dün dediler ki sokağa çıkın. Şimdi de diyorlar ki biz sokağa çıkın dedik ama şiddet uygulayın demedik. Yani HDP diyor ki, biz karnınızı doyurun dedik, yemek yiyin demedik. Bugün MHP lideri, hadi Ülkücüler sokağa çıkın, dese; Selahattin Demirtaş MHP ortalığı karıştırın demedi diyebilecek mi?

 

TEDBİRİMİZİ ALDIK

**Bugün Hüda-Par Konya İl binasına bir saldırı olsa ne yaparsınız?

-Olayların yaşandığı gün tedbirlerimizi aldık. Ancak daha önce de dediğim gibi, söz konusu can güvenliğimiz ise karşılık veririz. Yani son ana kadar karşılık vermeyiz. Ta ki bizlere silah doğrulturlar biz de kendimizi savunuruz.

 

Halis Özelçi kimdir?

1963 yılında Ağrı'da dünyaya geldi. İşsizlik dolayısıyla ailesi ile birlikte 1969 yılında Konya'ya göç etti. Dedesinin Hz. Mevlana merakı Özelçi ailesini Konya'ya getirdi. İlkokulu Sedirler'de bulunan Kurtuluş İlkokulu'nda okudu. Daha sonra Karma Ortaokulu'na gitti. Mezun olduktan sonra Endüstri Meslek Lisesi torna bölümünü kazandı. Buradan mezun olduktan sonra, sanayide 30 sene tornacılık yaptı. Üniversite sınavlarına girerek İlahiyat Bölümü'nü kazandı ancak kayıt yaptırmadı. 2009 yılında emekli olan Özelçi, 2012 yılında Hüda-Par Konya İl Başkanlığı'na getirildi. Halen aynı görevi yürütmektedir.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.