Hisarcıklıoğlu: Kobi’lerimizin Rekabet Seviyesini Artırmalıyız

Hisarcıklıoğlu: Kobi’lerimizin Rekabet Seviyesini Artırmalıyız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lerin rekabet seviyesini artırmanın zorunluluk olduğunu vurguladı.29 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında 37 ülkede kutlanacak Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lerin rekabet seviyesini artırmanın zorunluluk olduğunu vurguladı.

29 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında 37 ülkede kutlanacak Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Hisarcıklıoğlu, bu hafta içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerin KOBİ’lere ışık tutacağını vurguladı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu mesajında, “Avrupa Komisyonu tarafından, ülkemizin de içinde bulunduğu 37 ülkeyi kapsayan ve bu yıl altıncısı kutlanan Avrupa KOBİ Haftası ile tüm ülkede KOBİ’lere yönelik eş zamanlı faaliyetler yürütülmektedir. Bu çerçevede başta Birliğimiz ve oda/borsalarımız olmak üzere diğer özel sektör kuruluşları, meslek kuruluşları ve kamu kurumları tarafından KOBİ’lere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Özel sektör koordinasyonu Birliğimiz tarafından yürütülen Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında, ülkemiz etkinlik sayısı bakımından son 3 yıldır gösterdiği üstün performansla üst üste birinci olma başarısı göstermiştir.” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıl okullarda girişimciliğin özendirilmesi, KOBİ’lerin uluslararası pazarlara açılması ve KOBİ’lerin kurumsallaşmasını hedefleyen faaliyetler ile kamu ve özel sektör işbirliğiyle tüm faaliyetlerin yüzde 50’sinin Türkiye’de gerçekleştiğini, adeta bir rekora imza atıldığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “İçinde bulunduğumuz yılda, gerek kamu kurum/kuruluşları, gerekse özel sektör marifetiyle tüm illerde düzenlenen seminer, toplantı, konferans ve çalıştaylarla KOBİ’lerimizin rekabet seviyesinin artırılması amaçlanmıştır.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.