Hırsızlar bağ evlerine dadandı

Hırsızlar bağ evlerine dadandı

Konya şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Sulutas Mahallesi’ne hırsızlar musallat oldu. Hırsızlar, özellikle bağ evlerinde bulunan tarım aletlerini ve ev eşyalarını çalmaya devam ediyor

Konya şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Sulutas Mahallesi’nde hırsızlık olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Kış mevsimini de fırsat bilen hırsızlar bağ evlerinden çok sayıda tarım aleti ve eş eşyasını çaldı. Mahalle sakinlerinin bir kısmının kış aylarında Konya şehir merkezinde yaşamasından dolayı genelde boş evlerden hırsızlık yapmayı tercih eden hırsızlar karşısında herkes çaresiz kaldı. Sulutas Mahallesi Muhtarı Mehmet Ceylan, hırsızlık olaylarının 3 yıl önce başladığına dikkat çekerek, vatandaşlardan yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili suç duyurusunda bulunmasını istedi.

4-5bekir-calisir.jpg

GECELERİ NÖBET TUTMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Polislerin mahallelerinde özellikle ikindin ve akşam saatlerinde devriye atmasını da isteyen Ceylan, “Mahallemizde 150-200 arası hane var. Mahalle sakinlerinden bazı sadece yaz aylarında oturmaya geliyor. Kış aylarında ise evler boş kalıyor. Mahallemizde yaşanan hırsızlık olayları hepimizi bıktırdı. Bazı bağ evlerinin de boş olması yüzünden hırsızlar cesaretleniyor. Emniyet mensuplarının mahallemizde zaman zaman devriye atmasını istiyoruz. Onlara da yaşanan hırsızlık olayları hakkında bilgi veriyoruz. Fakat yeterli olmuyor. En son çözüm olarak geceleri nöbet tutmaya başlayacağız. Çünkü yaşanan maddi kaybın haddi hesabı yok artık. Son yıllarda artan bu hırsızlık vakaları yüzünden huzurumuz kalmadı” dedi.

HIRSIZLAR NE VARSA GÖTÜRÜYORLAR

Sulutas Mahallesi sakinlerinden Bekir Çalışır ise hafta sonu evinde yaşanan hırsızlık olayı yüzünden 8-10 bin TL arası maddi kaybının olduğunu söyledi. Hırsızların kapıyı kırarak evine içine kadar girdiğini dile getiren Çalışır, “Mutfakta ve bahçede ne kadar eşya ve tarım aleti varsa hepsini götürmüşler. Emniyeti arıyoruz. Yapacağımız bir şey yok diyorlar. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden mahallemizin giriş ve çıkışlarına güvenlik kamerası koymalarını istiyoruz. Belki bu önlem hırsızların cesaretini biraz olsa da kırar” diye konuştu. Son 3 yıldır hırsızlık olaylarının yaşandığına dikkat çeken Çalışır, şunları söyledi: “Önceden tarım aletlerini hep evin bahçesinde bırakırdık. Kimse bir şey çalmazdı. En ufak bir hırsızlık olayı yaşanmazdı. Son 3 yılda yaşanan hırsızlık olayları canımızdan bezdirdi. Geçen yıl Kurban Bayramında mutfaktaki etleri bile çalmışlar. Geçen hafta başka bir komşumuzun evine hırsız girmiş. Ne varsa götürmüşler. Kendimizce örgütlenip çözüm almak istiyoruz ama o zaman da olay farklı boyutlara gider. Yetkililerin bize yardımcısı olmasını istiyoruz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum