HİDROMEK bir dünya markası

HİDROMEK bir dünya markası

Türkiye’de son 9 yıldır kazıcı yükleyici, son 6 yıldır ise hidrolik ekskavatör satışlarında pazar lideri olan HİDROMEK, Türk mühendislerin tasarladığı ve üretimini gerçekleştirdiği iş makineleri ile küresel sektöre yön veriyor.

Bu sene 40’ıncı kuruluş yılını kutlayan HİDROMEK, 84 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile yurtiçinde ve yurtdışında iş makineleri sektöründe Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. 2017 yılında 1,2 milyar TL’lik satış cirosuna ulaşan ve yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağlayan HİDROMEK, dünya çapında 100’ün üzerinde satış ve servis noktası ile 62 ülkede yetkili distribütöre sahip. Konya Tarım Fuarı’nda bir grup gazeteci ile bir araya gelen HİDROMEK Kompakt Ekipman Anadolu Satış Müdürü Mehmet Emin Taylan, yurtiçi faaliyetlerinde önemli bir yere sahip olan Konya’da pazar lideri olduklarını belirterek “Konya ile önemli bir işbirliğimiz var. İlerleyen zamanlarda bu işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi. HİDROMEK Kompakt Ekipman Anadolu Satış Müdürü Mehmet Emin Taylan, HİDROMEK’in başarı hikayesine ilişkin şu bilgileri verdi:“Dünyanın en büyük 50 makine üreticisinin bulunduğu “YellowTable” listesinde ilk ve tek Türk makine üreticisi olarak 46’ncı sırada yer alan HİDROMEK, önümüzdeki 10 yılda en büyük 20 üretici arasına girmeyi hedefliyor. HİDROMEK, ISO 500’de ise 108’inci sırada yer alıyor. Ürettiğimiz ürünlerin yarısını dünyaya satıyoruz.Ankara’da 4, İzmir’de 1, Tayland’da 1 olmak üzere toplam 6 üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastik tekerlekli yükleyici ve motor greyder üretimi yapan HİDROMEK, iş makineleri sektöründe tamamen kendi tasarımı olan ürünleri ve satış sonrası hizmetleri ile öne çıkıyor.” Her zaman teknolojiye yatırım yapan HİDROMEK’in, ürün tasarım sürecini Endüstri 4.0 ile birleştirdiğini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenen HİDROMEK AR-GE Merkezi’nde 115 mühendisin çalıştığını söyleyen Taylan, “AR-GE’ye gereken önemi veriyoruz. Yatırımlarımız AR-GE’den besleniyor. Tasarım ve üretim süreçlerinde Türk mühendislerimiz yer alıyor. Kalite ve dayanıklılığın yanı sıra tasarım konusunda da fark yaratıyoruz. Bu alandaki başarımız ile çok sayıda tasarım ödülüne sahip olduk. HİDROMEK’in aralarında If Design Award, German Design Award, Reddot Award ve Good Design gibi 11’i uluslararası olmak üzere toplam13 tasarım ödülü bulunuyor” dedi.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE EN ÇOK SATIŞ YAPILAN İKİNCİ İL

HİDROMEK iş makinelerinin 100’den fazla ülkede çalıştığını dile getiren Mehmet Emin Taylan, yurtiçinde de geniş bir ticari ağa sahip olduklarını bildirdi. HİDROMEK’in yurtiçi faaliyetlerinde Konya’nın özel bir yere sahip olduğunun altını çizen Taylan, İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara’dan sonra en çok satış gerçekleştirdikleri ikinci ilin Konya olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Pazar lideri olduğumuz Konya’da ağırlıklı olarak kazıcı yükleyici ürünlerimiz tercih ediliyor. İş makineleri çoğunlukla tarımda ve sanayi tesislerinin alt ve üst yapı inşaatlarında kullanılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin yerli ve milli makine tercih etmesi bizi mutlu ediyor. İş makineleri sektöründe 40 yıllık tecrübesiyle HİDROMEK, yerli ve milli bir marka olarak küresel iş makinesi sektöründe Türkiye’yi gururla temsil ediyor.”Konya’nın aynı zamanda güçlü sanayi altyapısı ile tedarik zincirlerinde önemli bir yeri olduğuna işaret eden Taylan, “Konya’ya sadece ürün satmıyoruz. Burası aynı zamanda çok önemli bir tedarik bölgesi. Konya ile önemli bir işbirliğimiz var. İlerleyen zamanlarda bu işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi. HİDROMEK’in, sektöre yön veren ürünlerini 20-24 Mart tarihleri arasında, Türkiye’nin alanındaki en büyük fuarı Konya Tarım Fuarı’nda sergilediğini hatırlatan Mehmet Emin Taylan, “Konya Tarım Fuarı’na 4 yıldır katılıyoruz. Bu yıl da fuarda kazıcı yükleyici, paletli ekskavatör ve mini kazıcı yükleyici ürün gruplarımızı ziyaretçiler ile buluşturduk. HİDROMEK açısından her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar oldukça verimli geçti. Fuarda hem mevcut hem de potansiyel müşterilerimizle bir araya gelerek ürünlerimizi birebir tanıtma şansını en iyi şekilde değerlendirdik” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.