Hidrolik pres sektörünün öncüsü: KON PRESSAN PRES

Hidrolik pres sektörünün öncüsü: KON PRESSAN PRES

Preste söz sahibi firmalar arasında yer alan Kon Pressan Hidrolik Pres, ihtiyaca göre tasarladığı preslerle üretimin her alanında makineleriyle yer almayı başarıyor.

Sanayi de her alanda ihtiyaç duyulan hidrolik pres sektörünün Konya’da güçlü oyuncuları var. Bunlardan biri de;Pres alanında Konya, ülkenin en önemli merkezlerinden birisi.Üretimin Yıldızları yazı dizimizde, Konya sanayisinde yatırım yapan, yeni iş kolları oluşturan, istihdam gerçekleştiren firmalarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Sanayinin birçok alanındaki firmaları sayfalarımıza taşıdık, tanıttık ve buna devam etmeyi planlıyoruz. Bugün de, Konya sanayisinin eski ustalarından Hacı Veyis Karatoprak’ın kurduğu Kon Pressan Hidrolik Pres Şirketi’nin ikinci kuşağın ellerinde yükselişini konuşacağız.

40 YILLIK FİRMA

1980 yılında Hacı Veyis Karatoprak tarafından Eski Sanayi’de torna işleriyle başlayan Kon Pressan’ın hikayesi, Selçuk Sanayi sitesinde atölye presleri imalatına geçilmesiyle bambaşka bir boyut kazandı. Kaliteli malzeme ve işlevsel presleriyle adından söz ettiren Kon Pressan, yurt içi pazarında ülkenin dört bir yanına makine gönderir hale geldi. Pres sektöründe kazandığı bu prestijle, bayilik sistemine de geçiş yapan firma, şimdilerde Makparsan Sanayi Sitesi’nde 2 bin 500 metrekarelik fabrikasında üretimlerine devam ediyor.

İKİNCİ KUŞAK İŞ BAŞINDA

Hacı Veyis ustanın Kon Pressan’a kazandırdığı güven ve kalite imajı, ikinci kuşakla da devam ediyor. Firmanın Genel Müdürü Musab Karatoprak ve imalat sorumlusu Ömer Karatoprak, Kon Pressan’ın büyüme hedeflerine yeni yönler kazandırmak için var gücüyle çalışıyorlar. Çocuklarının her alanda kendilerini yetiştirmesinden memnun olan Hacı Veyis Usta’nın, gelecekte Kon Pressan’ın çok daha iyi yerlerde olacağına inancı tam. Yeni nesil hem araştırıyor, hem de teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor diyen Hacı Veyis Karatoprak, “Hidrolik preslerde üretim çeşitliliğimizin artmasında çocuklarımın katkısı çok büyük oldu. Sektörün ihtiyaçlarına göre üretim şeklini belirliyorlar ve müşteri memnuniyeti noktasından hareketle üretimini sağlıyorlar. Sektördeki gelişmeleri takip etmeleri benim çok hoşuma gidiyor. Bundan sonrasında da güzel işlere imza atacaklarına inancım tam” diye konuştu.

rkrkrkrkrk.png

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİMİZ FAZLA

Kon Pressan Hidrolik Pres’in Genel Müdürü Musab Karatoprak, sektörlerin ihtiyaçlarına göre pres tasarımları yaptıklarını ve atölye presinin yanında birçok yeni çeşit presin üretimini yaptıklarını ifade etti. Her atölyenin ihtiyacı olan atölye preslerinin yanı sıra yeni presler de üretmeye başladık diyen Musab Karatoprak, “Sıvama presi, broş presi, C tipi presler ile birlikte kauçuk preslerinin de üretimini gerçekleştirebiliyoruz. Bugün ihtiyaca göre 400-500 tonluk sıvama preslerinin imalatını yapıyoruz. Özellikle sıvama preslerinde çok iddialıyız. Ülkemizin önemli şirketlerinin bu tür pres ihtiyaçları noktasında güçlü bir çözüm ortağı konumundayız” dedi.

TEKNOLOJİK PRESLER ÜRETİYORUZ

Firma bünyesinde oluşturulan AR-GE ve ÜR-GE birimlerinde sürekli yenilikçi teknolojileri araştırdıklarını ve bunları makinelere yansıttıklarını vurgulayan Genel Müdür Musab Karatoprak, “Bugün geldiğimiz noktada, bilgisayar teknolojilerini en üst seviyede kullanmaya çalışıyoruz. Projeleri, çizimleri bünyemizde gerçekleştirerek, preslerimize son şeklini veriyoruz. Ürün gamımızda yer alan otomasyonlu makinelerin üretimini gerçekleştirebiliyoruz. Bunun yanında kauçuk preslerin PLC kontrollü üniteleri yapabiliyoruz. Yeniliklere açık bir firmayız. Sektörlerin ihtiyacına göre makineler üretmeye gayret ediyoruz” diyerek, Kon Pressan’ın yenilikçi yüzünü ifade etti.

HER ALANDA KULLANILIYOR

Ürettikleri preslerin otomotiv sektöründen, mutfak gereçleri üretimine kadar onlarca alanda kullanıldığını dile getiren Musab Karatoprak, “Pres, üretimin en önemli unsurlarından birisi. Her atölyede, her fabrikada olması gereken makinelerin başında geliyor. Sürekli kullanılan bu makinelerin, kaliteli malzemeden üretilmiş olması önem kazanıyor. Çünkü presler, atölyelerin en çok çalışan makineleri arasında. Her noktasının kaliteli ürünler kullanılarak imal edilmiş olması, usta bir mühendislikle üretilmiş olması, hem zaman yönetimi hem de uzun ömürlü kullanımlar için önemli. Kon Pressan Pres olarak, kurulduğumuz günden beri çıkış noktamız hep kaliteli üretim oldu. Hep daha kaliteli ürünler üretme gayreti içerisinde olduk. Müşteri memnuniyetini ilk sıraya koyduk” şeklinde dile getirdi.

İHRACATA AĞIRLIK VERİYORUZ

Kon Pressan’ın son on yılda ihracat konusunda gelecek için önemli adımlar attığını anlatan Genel Müdür Musab Karatoprak, üretim kapasitelerinin yüzde 50’sini yurt dışının oluşturduğunu vurguladı. Ülkemiz ekonomisini ayağa kaldırmanın yolu ihracattan geçiyor diyen Karatoprak, “Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinden preslerimiz çalışıyor. İç piyasadaki ağırlığımız devam ediyor ancak yurt dışında da preslerimiz aranılan presler arasında yerini aldı. Bugün Orta Doğu’nun bir çok ülkesine ürünlerimizi gönderiyoruz. Avrupa ülkelerinde de gönderdiklerimiz var ancak şu an Orta Doğu’ya iş hareketimiz daha fazla. Tüm bunların yanında ülkemizin dört bir yanına makinelerimizi göndermeyi sürdürüyoruz. Hem bayilerimiz aracılığıyla hem de fabrikadan pres satışı yapıyoruz. Konyamızdaki birçok atölyede ve büyük fabrikada da preslerimiz yıllardır sorunsuz şekilde çalışıyor” dedi.

ttttkt.png

SATIŞ SONRASI DESTEK

Satışı gerçekleştirilen ürünün satış sonrası teknik desteğine büyük önem verdiklerini kaydeden Karatoprak, “Makinelerimize bayilerimiz aracığıyla teknik destek sağlıyoruz. Firmamız bünyesinde oluşturduğumuz teknik birimimiz de ihtiyaç olması halinde makinenin olduğu bölgeye giderek en kısa sürede sorunun çözümünü sağlıyor. Bizim kurulduğumuz günden bu yana en önemli noktamız müşteri memnuniyeti. Bunu devam ettirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Babamızın oluşturduğu güven ve kalite olgusunu daha üst seviyelere ulaştırma yükümlülüğümüzün bilincindeyiz. Kon Pressan denildiği zaman, akıllara hep kalitenin ve sorunsuz çalışan makinelerin gelmesini sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE AĞIRLIK VERİYORUZ

Preslerin çeşitlilik açısından en çok kullanıldığı alanların başında otomotiv sektörünün geldiğini dile getiren Kon Pressan Hidrolik Pres Genel Müdürü Musab Karatoprak, özellikle Avrupa’daki otomobil üreticilerine yönelik ürünler geliştirdiklerini ifade etti. Konya’nın da otomotiv yedek parça üretimi konusunda çok iyi yerlerde olduğunu dile getiren Karatoprak, “Otomotiv sektörüne yönelik preslerimize ağırlık veriyoruz. Konya’nın en büyük otomotiv yedek parça üreticisinin pres ihtiyacında çözüm ortağıyız. Ürettiğimiz presler büyük beğeni topladı. Avrupa’daki otomobil üreticileriyle de görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki dönemde birçok iş bağlantısı yapacağımıza inanıyorum. Ve gelecekte çok daha büyük bir fabrikada üretiminin yüzde 70-80 ini yurtdışına ihraç eden bir Kon Pressan firmasının vizyonunu şimdiden hazırlıyoruz” diye konuştu.

948948948146-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.