Hibe Patpatlar Çiftçilere 'Yolcu Taşımayın' Uyarısıyla Teslim Edildi

Hibe Patpatlar Çiftçilere 'Yolcu Taşımayın' Uyarısıyla Teslim Edildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Tarım Orman ve Köy işleri Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında hibe edilen tarım araçları çiftçilere teslim edildi. Halk dilinde patpat olarak adlandırılan tarım araçlarının teslimini yapan Cebeci...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Tarım Orman ve Köy işleri Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında hibe edilen tarım araçları çiftçilere teslim edildi. Halk dilinde patpat olarak adlandırılan tarım araçlarının teslimini yapan Cebeci Tarım firma sahibi Harun Cebeci, çiftçilere yolcu taşımamaları konusunda uyarılarda bulundu.

İl genelinde olduğu gibi Ereğli'de de dağıtılan ve halk dilinde patpat olarak adlandırılan 45 hibe tarım aracı Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından teslim edildi. Ereğli Belen Sanayi Sitesinde düzenlenen törende 4 bin lirası devlet destekli olan ve 4 bin lirası da çiftçiden alınan patpatlarına kavuşan çiftçiler, römork yaptırmak için harekete geçti. Çiftçilerden Ekrem Çalışkan "Güzel bir proje. Patpat olarak adlandırılan tarım aracı tarlalarımızda işlerimizi kolaylaştırıyor." dedi.

PATPAT ALAN ÇİFTÇİLERE YOLCU TAŞIMAMALARI KONUSUNDA UYARI

Patpatları teslim eden Cebeci Tarım sahibi Harun Cebeci, çiftçileri patpatlarla ilgili özellikle uyardı. Son zamanlarda artış yaşanan patpat kazalarına dikkat çeken Cebeci, "Bu makineler tarlada işleri kolaylaştırmak ve genellikle yük taşımak için kullanılıyor. Ancak yolcu taşımacılığı da yapılmakta. Bu nedenle yeni makineleri alan siz değerli çiftçilerimizi insan taşımamaları ve canların yanmaması konusunda uyarmak istiyoruz. Yeni makineleriniz hayırlı olsun" dedi.

Teslim töreni sonunda patpatlarını alan çiftçiler yeni makinelerine römork yaptırmak için iş yerinden ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.