Heykel İçin Çıkan Çatışmada Bir Uzman Çavuş Şehit Oldu

Heykel İçin Çıkan Çatışmada Bir Uzman Çavuş Şehit Oldu

Diyarbakır'da sabah saatlerinde heykelin kaldırılması sırasında meydana gelen çatışmada ağır yaralanan bir uzman çavuş tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolçatı(Sisê) köyünde geçen yıl yaptırılan...

Diyarbakır'da sabah saatlerinde heykelin kaldırılması sırasında meydana gelen çatışmada ağır yaralanan bir uzman çavuş tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolçatı(Sisê) köyünde geçen yıl yaptırılan PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılması sırasında önce gerginlik sonra çatışma çıktı. Heykelin kaldırıldığı sırada mezarlıkta bulunan vatandaşlar ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Aynı anlarda mezarlık çevresinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında silahlı çatışmalar oldu. Çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Ünal şehit oldu.

Ünal'ın bugün heykelin kaldırılması için düzenlenen operasyon için takviye amaçlı görev yaptığı Mardin'den Diyarbakır'a geldiği öğrenildi. Ünal'ın cenazesinin Mardin'e gönderileceği ve orada düzenlenecek törenin ardından memleketine gönderileceği bildirildi.

Bu arada heykel kaldırıldığı sırada yaşanan gerginlikten sonra çıkan çatışmada yaralanan iki vatandaşın sağlık durumlarının ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Lice'nin Yolçatı köyünde PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması sırasında yaşanan olaylarda bir vatandaş hayatını kaybetmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.