Hes'lere 6. Saldırı Sonrası Kağızman'da Asker Sokağa Miğferle Çıktı

Hes'lere 6. Saldırı Sonrası Kağızman'da Asker Sokağa Miğferle Çıktı

Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerce hidro elektrik santrallerine (HES) düzenlenen 6. saldırı sonrası asker sokağa miğferle çıkmaya başladı. Emniyet ekipleri ise caddelerde TOMA'larla bekliyor. Kağızman'da 12 Ekim'de akşam karanlığında...

Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerce hidro elektrik santrallerine (HES) düzenlenen 6. saldırı sonrası asker sokağa miğferle çıkmaya başladı. Emniyet ekipleri ise caddelerde TOMA'larla bekliyor.

Kağızman'da 12 Ekim'de akşam karanlığında ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Altungedik köyü sınırları içerindeki Serap HES ateşe verilmişti. Aynı tesis tekrar yakılmak istendi. Olay yerine sevk edilen Özel Hareket timleriyle terörist grup arasında çıkan çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirilmişti. Gelinen noktada ilçede polis TOMALAR'la beklerken asker ise sokağa miğfer takarak çıkmaya başladı.

CEHENNEM VADİSİNDE MAHKEME KURULDU

Bölgede Çemçe Yaylası diye ifade edilen ve halk arasında Cehennem Vadisi olarak adlandırılan yerde terör örgütü elemanlarının mahkeme kurduğu belirtiliyor. Bu mahkemeye çağrılıp gitmeyen firmalara gözdağı verildiği iddia ediliyor. Bu çerçevede, özel bir firmaya ait 2 HES'in yakıldığı, firmaya ait başka bir HES'inde daha önce yakıldığı öğrenildi.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da 9-19 Eylül tarihleri arasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapmış ve PKK’nın Ağrı'da mahkeme kurup vatandaşları yargıladığını bildirmişti.

VALİLİK: VATANDAŞIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÖNLEM ALINDI

Kars Valiliği Resmi sitesinden yayınlanan açıklamada, son dönemde, Kars-Kağızman Bölgesi'nde bulunan Hidro Elektrik Santrallerine (HES) yönelik bölücü terör örgütü tarafından yapılan tehdit ve saldırılar sonucunda bölgede vatandaşın can ve mal güveliğinin sağlamak amacıyla gerekli tedbirler alındığı bildirildi.

Açıklama; "Daha önce bölgemizde faaliyet gösteren değişik hidroelektrik santrallerine son aylarda altı defa saldırı ve tehdit gerçekleştirilmiştir. Saldırılar sonucunda 2 adet aracı ve santrallerin sistem odalarını yakmışlardır. Ayrıca dizüstü bilgisayarı ve çalışanların cep telefonlarını, şantiyeye misafir olarak gelen bir şahsın arabasını da gasp etmişlerdir. 23 Ekim 2014 günü yine 21.50 sıralarında vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için önleyici tedbir olarak Kağızman bölgesine İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Altungedik Köyü yakınlarında faaliyet gösteren özel sektöre ait elektrik santralinde bulunan araçları ve kulübeyi yakarak santrale ait araçları gasp ederek kaçmaya çalışan bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılmıştır. Yapılan dur ihtarına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada 3 (üç) bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. İlimizde vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için güvenlik tedbiri almaya ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sağlamaya devam edeceğiz." denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.