Herkes sınanıyor

Herkes sınanıyor

Ramazan'ın fakir ile zengini aynı sofrada buluşturduğunu belirten İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, "Dünya bir imtihan salonudur. Bu salonda var olan her insan imtihanla sınanmaktadır" dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bu yıl Ramazan ayı için belirlenen "Vakit iyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” programları çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kalan çocuklara yönelik bir iftar programı gerçekleştirildi. İl  Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nca  tertip edilen "iyilik  Sofrası" iftar  programı Konya Ticaret Borsası’nda yapıldı.

Programa Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Meram ve Selçuklu İlçe Müftüleri, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Adem Bahcıvan, Konya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri, vaizler ve davetliler katıldı. Adnan Menderes Camii İmam Hatibi Nurullah Şener'in okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar yaptı.

10-1.20150629104821.jpg

Konuşmalarında Ramazan ayının ümmetin ve Kur’an’ın ayı olduğuna vurgu yapan Akpınar, “Ramazan ayı müminlerin buluşma ayı, birbirlerini hatırla ayı, zenginin ve fakirin aynı sofrada buluştuğu, biraraya geldiği, derdiyle dertleştiği mübarek bir aydır. Dünyada başka hiçbir dinde böyle uzun soluklu bir ibadet yoktur. On yedi saat kesintisiz süren bir ibadet. Öyle bir ibadet ki, insanın kendi iç dünyasıyla, vicdanıyla baş başa kaldığı bir ibadet" dedi.

DÜNYA BİR İMTİHAN SALONU

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Akpınar, "Dünya bir imtihan salonudur. Bu salonda var olan her insan imtihanla sınanmaktadır. Kimisi anne ve babasıyla, kimisi oğlu ve kızıyla. Ama herkes bir şekilde sınanmaktadır. İnsan, dünyada ne kadar mutlu gözükürse gözüksün muhakkak tabi olduğu sınav soruları vardır. Önemli olan bunun bilincinde olmaktır. Annemiz, babamız yanımızda olsa da, olmasa da bizin her zaman yanımızda olan yüce yaratıcı var. O bizi görüp gözetlemektedir. Dolayısıyla O’na karşı sorumluluğumuzun bilincinde olmak durumundayız. Ramazan ayının milletimize ve tüm inanlara hayırlar, güzellikler ve bereketler getirmesini rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

İFTARDA EKMEK BULAMAYANLAR VAR

Akpınar’ın konuşmasının ardından kürsüye teşrif eden Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarılı ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in selamını ileterek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: “Dünya’nın birçok yerinde hurmayla iftar açamayan, bir lokma ekmeğe hasret kalan, suyu bulamayan, savaşı yaşayan, barınacak bir yeri olmayan, yuvası olmayan, annesini ve babasını kaybetmiş olan ve güzel bir yuva sıcaklığında yaşamaya ihtiyacı olan birçok çocuk var. Elhamdülillah bizlerin ve sizlerin burada bir çatısı var. Sığınacak yuvalarımız var. Bize sahip çıkan büyüklerimiz var, kurumlarımız var. Ve her şeyden önemlisi ise, bize sahip çıkan bir devletimiz var. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Hepimizi bunu düşünmeye davet ediyorum.  İnşallah rabbim bu ümmete, bizlere güzel ömürler, mutluluklar ve bereketler vermesini niyaz ediyorum.” Konuşmaların ardın Konarılı, salondaki çocukların ve gençlerin yanına giderek onlarla kısa söyleşiler yaptı. Küçük bir kız çocuğunun okuduğu “Bende yetim bir kızım” ilahisi salondakilere duygulu anlar yaşattı. Konarılı’nın gençlerle olan sohbetinin ardından program Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütüçü’nün yaptığı dua ve iftar yemeği ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.