Herkes O’nu Okuyor’un Diyarbakır Birincisi Okuma Salonundan Çıktı

Herkes O’nu Okuyor’un Diyarbakır Birincisi Okuma Salonundan Çıktı

'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında Diyarbakır ve ilçelerinde birinci, hayırsever vatandaşların desteğiyle açılan okuma salonlarında eğitim gören öğrenciler arasından çıktı.

'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında Diyarbakır ve ilçelerinde birinci, hayırsever vatandaşların desteğiyle açılan okuma salonlarında eğitim gören öğrenciler arasından çıktı.

Dereceye girenlere ödülleri Özel Nil Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle takdim edildi. Salonu dolduran Peygamber sevdalıları, okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerde gözyaşlarını tutamadı. Ödül törenine, Diyarbakır’daki okuma salonlarında ücretsiz eğitim gören çocukların başarısı damgasını vurdu. Okuma salonu öğrencilerinden Muhammed Kurkma birinci olurken, dağıtılan 63 ödülden 14’ünü okuma salonu öğrencileri aldı.

Peygamber Yolu Derneği'nce, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i (sas) tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenler için düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve seslendirilen ilahilerle başladı. Diyarbakır’da 10 binlerce kişinin katıldığı sınavda dereceye girenler, sınava nasıl hazırlandıklarını anlattı. Ardından program ödül töreniyle devam etti. Sınavda Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği (EHİDER) Okuma Salonu öğrencilerinin üstün başarıları göz doldurdu. Yüzlerce öğrenciye ücretsiz ders takviye kursu veren EHİDER Okuma Salonları, 63 dereceden 14’ü elde etmeyi başardı. Derneğin Genel Sekreteri Mustafa Doğancı, öğretmenler arkadaşlarına öğrenci ve velilere bu güzel başarının moral olduğunu söyledi.

Doğancı, okuma salonlarının öğrencilere rehberlik hizmeti açısından son derece önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını kaydetti. Doğancı, “Binlerce öğrencinin girdiği sınavda 1., 5., 9., 11., 13., 16., 22., 25., 26., 29., 32., 33., 46., ve 47’nci olan öğrencilerimizi kutluyorum. Bu tablonun oluşmasında emeği olan herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Programda Diyarbakır birincisi olan Taşev Okuma Salonu öğrencisi Muhammed Kurkma, ödülünü babasıyla birlikte aldı. Kurkma, sınav sayesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatını daha iyi anladığını ve okuduğunu ailesine anlattığını söyledi. Ailecek bir iki ay boyunca Resul'ün (sas) hayatını yakından anladıklarını belirten Kurkma, kendisine bu imkanı sunan herkese teşekkür etti.






CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.