“Her Şeyi Atma Kullan” İsimli Proje Yarışması Yapıldı

“Her Şeyi Atma Kullan” İsimli Proje Yarışması Yapıldı

Konya’da Selçuklu Osmangazi İlkokulu öğrencileri atık maddelerin geri dönüşümü kapsamında “Her Şeyi Atma Kullan” isimli proje yarışması düzenledi.

Selçuklu Belediyesi’nin de katkı sağladığı Dünya Su Günü etkinliği kapsamında da anasınıfı öğrencileri suyun canlıların hayatındaki önemini vurgulamak amacıyla “Yok Olmasına İzin Verme” konulu gösteri gerçekleştirdi. Osmangazi İlkokulu’nda düzenlenen programa Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hakan Bozdağ ve Fahri Altunkaynak, Selçuklu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kadir Gürhan, Sancak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kavas, Geri Dönüşüm firması yetkilileri, çevre okulların müdürleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda veli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Osmangazi İlkokulu Müdürü Ömer Müslim Durmuş, çevre bilinci ve su tasarrufunun küçük yaşlarda kazanılması gerektiğini ifade ederek, “Öğrencilerimizin bu güzel etkinlikleri gelecek adına bizlere umut veriyor. Kaynaklarını hızla tüketen dünyamızın tasarruf bilinci ile kurtulabileceğini unutmamalıyız. Etkinliğimize destek veren Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Çevre bilinci ve su tasarrufunun önemini anlatan protokol konuşmaları ve slayt sunumunun ardından hazırladıkları gösterilerle suyun hayatımızdaki önemi ve geri dönüşümün doğaya ve ekonomiye katkılarını anlatan çocuklar programı izleyenlerden tam not aldı. Etkinliğin sonunda proje yarışmasına katılan tüm velilere katılım belgesi verildi. Ayrıca yarışmada dereceye giren öğrenci ve velilere de çeşitli hediyeler verildi.

Programın sonunda Selçuklu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından öğrenci ve velilere kumbara, dergi ve bez torbadan oluşan hediye paketi dağıtıldı. Ayrıca okul bahçesine kağıt, plastik ve cam atıklar için geri dönüşüm kutuları bırakan Selçuklu Belediyesi yetkilileri programa katılan protokol üyelerine geri dönüşüm faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.