Her puan para demek

Her puan para demek

Süper Ligde yeni sezon başlayalı 3 hafta oldu. Konyaspor geride kalan 3 haftada 3 beraberlikle 3 puan topladı. Bu puanlar yeşil-beyazlı kulübe para da kazandıracak.

Süper Lig'de 3 puanın değeri 2 milyon 764 bin 695 lira olurken, beraberlik durumunda ise bu para paylaşılacak. sezon başında yayıncı kuruluş Beinsport ve kulüpler arasında süren yayın gelirleri pazarlığı dolar kurunun 5.80 liraya sabitlenmesiyle son bulurken, gözler yayın gelirlerinin dağılımına çevrilmişti. Kulüpler Birliği Vakfı'nın yaptığı çalışma sonunda gelir dağılımı belli oldu. Buna göre 2019/20 sezonunu şampiyon tamamlayan kulüp kasasına 230 milyon liraya yakın bir para koyacak. Lig sonuncusu olan takım ise 67 milyon lira kazanacak. Mayıs ayı itibariyle 18 kulübün kasasına toplamda 2 milyar liraya yakın para girecek.

Yayın gelirleri Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı'nın belirlediği performans sistemine göre dağıtılacak. Bu alanda tüm kulüplere katılım payı olarak sezon başında 37 milyon 800 bin liralık ödeme yapıldı. Bundan sonra gelirleri kulüplerin performansları belirleyecek. 3 puanın değeri 2 milyon 764 bin 695 lira olurken, beraberlik durumunda ise bu para paylaşılacak. Ligde ilk 6'ya giren her takıma bonuslar ödenecek. Ligi zirvede bitiren takım ödül olarak 35 milyon 600 bin lira" alırken, 2. takım performans primlerinin yanı sıra 28.5 milyon lirayı da kasasına koyacak. 3. ödülü 21.4 milyon lira olurken, 5. 7.2 milyon, 6. ise 3.6 milyon lira kazanacak.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.