"Hendek Belediye Başkanı'nın Açıklamaları Soykırım Suçuna Kadar Gider"

"Hendek Belediye Başkanı'nın Açıklamaları Soykırım Suçuna Kadar Gider"

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, Sakarya'nın AK Partili Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin, Hizmet Hareketi'ne ve Camia'ya gönül verenleri ilçede yaşatmayacağına dair yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Bunun anayasal suç,...

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, Sakarya'nın AK Partili Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin, Hizmet Hareketi'ne ve Camia'ya gönül verenleri ilçede yaşatmayacağına dair yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Bunun anayasal suç, kardeşliğe dinamit koymak olduğunu ifade eden Bal, "Bu, fitne çıkarmak demektir, toplumsal huzuru baltalamaktır. Bu, soykırım suçuna kadar gider. Belirli bir kesimi ne yapıyorsunuz, toptan yok etmeye çalışıyorsunuz. Bunu yapan maneviyatçılar." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, havuç ve sopa politikasıyla AK Parti iktidarının dizayn yapıldığına dikkat çekti. 17-25 Aralık sonrası iktidar tarafından adı konmamış bir darbe yapıldığını dile getiren Bal, önce hukuk zemini hazırlandığını sonra yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sulandırılarak algı operasyonu yapıldığına dikkat çekti.

Polislerin sahur vakti alınmasının bir algı operasyonu olduğunun altını çizen Bal, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, kelepçe talimatını verip vermediğini sordu. Gözaltında polise yapılan uygulamaları eleştiren Bal, bunların maneviyatçı olmadığını, maneviyatı, mağduriyeti en iyi kullandığını vurguladı. "Eğer maneviyatçı olsalardı bu zulmü, bu inançlı insanlara yapmazlardı." diyen Bal, AK Parti içinde kendisine çok kişinin, "Bu partide siyaset yapmak ibadettir, ölürsek şehit oluruz, Cennet'e gideriz." dediklerini aktardı. Bal, "Ortaçağ'da Hristiyanlar Cennet'in anahtarını satıyorlardı. Şimdi de siz mi başladınız, yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya seslenen Bal, "Soruyorum İçişleri Bakanı'na; siz 22 Temmuz operasyonundan sonra İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u arayarak 'gözaltına alınanlara kelepçe takın' dediniz mi, demediniz mi? Siz yine Emniyet Müdürü Selami Altınok'u arayarak onları bu operasyona teşvik ederken, Altınok ve ekibi için 'merak etmeyin sizin için dokunulmazlık yasası çıkaracağız' sözü verdiniz mi, vermediniz mi? Siz, Altınok'a bu operasyonları yapma karşılığında bir dahaki seçimlerde milletvekilliği sözü verdiniz mi vermediniz mi? Eğer verdiyseniz, onlar da bu söze binaen operasyonu yaptılarsa yazıklar olsun." dedi.

Ayrıca, Arınç'ın sözlerini hatırlatan Bal, "Bu, siyasi olarak bir kesimi sindirmek için korkutmak için algı yönetimi için yapılmış. Bu açıklamalar, algı yönetimi ve psikolojik bir savaşın olduğunun delilidir." diye ifade etti.

Hendek belediye başkanının açıklamalarını da aktaran Bal, şöyle devam etti: "Bu, Anayasal suçtur. Sizin kardeşliğinize dinamit koymaktır. Dövüşün demektir. Komşunuz, ortağınız eğer belirli bir kesime sempati duyuyorsa ortaklığınızı bozun. Komşunuzun kapısını kırın, evine sokmayın demektir. Bu, fitne çıkarmak demektir, toplumsal huzuru baltalamaktır. Bu, soykırım suçuna kadar gider. Belirli bir kesimi ne yapıyorsunuz, toptan yok etmeye çalışıyorsunuz. Bunu yapan maneviyatçılar. Erkekseniz bayrağı indirene, hendek kazana aynı tepkiyi göstersenize. Ama onlar sizin tabii müttefikiniz. Yapar mısınız, sıkar. Sizin delikanlılığınız, erkekliğiniz masum insanlara söker. 160-170 ülkede bayrağınızı dalgalandıranlara sizin erkekliğiniz söküyor. Ama rüzgar eken fırtına biçer. Bunlar yanlıştır. Bu laflara, provokasyonlara adım atmasınlar."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.