‘Hemofili’de son gelişmeler ele alındı

‘Hemofili’de son gelişmeler ele alındı

"Dünya Hemofili Günü" olarak kabul edilen “17 Nisan”da hemofili hastalığının topluma tanıtılması ve hastaların sorunlarının çözümüne yönelik çeşitli toplantı ve organizasyonlar gerçekleştiriliyor.

Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği tarafından 17 Nisan Dünya Hemofili Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Novotel’de düzenlenen toplantıya çok sayıda dernek üyesi ile konunun uzmanları katıldı. Programda ilk olarak söz alan Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Oğuzhan Petekci, “17 Nisan günü tüm dünyada, Dünya Hemofili Günü olarak kutlanmakta ve çeşitli etkinlikler ile farkındalık yaratılmaya çalışılmaktadır. Uzun yıllar önce hemofili hastası olan bir grup arkadaş ile, derneğin il temsilciliği ile başladığımız bu yolda Konya merkezli olarak kurduğumuz derneğimizde, üyelirimizi ve kamuoyunu aydınlatma, bilgileri paylaşma derdindeyiz. Bugün de aramızda çok değerli konuşmacılar, hemofili hastalığı ve bu hastalıkla ilgili yenilikler hakkında bilgiler verecekler. Kendilerine ve sizlere davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Geçen hafta Antalya’da düzenlenen Uluslararası Türkiye Hemofili kongresine dernek olarak katıldık. Bu kongrede hemofili tedavisinde önemli gelişmelerin olduğunu öğrendik. Bu gelecek için bizleri çok umutlandırdı. Her geçen gün derneğimizin çalışma halkası genişlemekte, paylaşımda bulunduğumuz kişilerden olumlu geri dönüşler almaktayız. Hemofili gönül ve zaman ister” şeklinde konuştu.

img_3787_880x440.jpg

Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Dolu da konuşmasında, “Talesemi hastalığı aslında beraber kan aldığımız, beraber ilaç aldığımız ama birbirimizle bağlantımız olmayan bir hastalık. Tüm kan hastalıklarının daha düzgün bir tedavisinin olmasını diliyor. Dünya Hemofili gününüzü kutluyorum” dedi.Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Doç.Dr. Ali Kutlucan da yaptığı konuşmada hastalık ve tedavide bulunan son gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Daha sonra konusunun uzmanları tarafından hemofililerde beslenme, diş bakımı, nadir hastalıklar, fizyoterapi ve rehabilitasyon konularında sunumlar yapıldı.

HÂLİD ŞEN

img_3794_880x440.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.