‘Hem kaplıca hem içmece’

‘Hem kaplıca hem içmece’

Tamamlanması için yoğun çalışılan Termal Tesisle birlikte Termal Otel, Jeotermal Seracılık ve Termal Fizik Tedavi alanlarında yatırımlar da Seydişehir’e gelmeye başlıyor.

Seydişehir’in önemli projelerinden birisi olan ve hayata geçmesiyle bölge için çok önemli bir turizm katkısı sunacak olan Seydişehir Bahçelievler çıkışı, Ketirağılları bölgesinde 13 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Termal Sosyal Tesislerin yapımında sona gelindi. Yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırım olma özelliği taşıyan Termal Tesis sonrası yatırımcılar; Termal Otel, Jeotermal Seracılık ve Termal Fizik Tedavi kapsamında çok sayıda proje ile alakalı olarak ilçede yer tahsisi noktasında fikir alışverişinde bulunurken yapılacak yer tahsisi ardından temel atımlarına başlamak için gün sayıyor. Seydişehir’de bulunan termal tesislerin faaliyete geçmesiyle büyük bir talebin olacağı ön görülürken, tesisten çıkan mineral bakımından oldukça zengin olan doğal su, hem termal, hem mineral, hem de sodyum bikarbonat yani sodalı su özelliği taşıyor. İçmecesi ve kaplıcası olan suyun Mide, bağırsak, şeker hastalığı, gut, böbrek taşı dökme, ameliyat sonrası hastaların iyileşmesi, cilt ve romatizma hastalıklarına iyi gelen şifalı bir su olduğuna dikkat çekiliyor.

2-2-078.jpg

2019'UN SONUNDA HAYATA GEÇİRİLECEK

Kendi öz kaynaklarıyla yapımı devam eden tesislerin Seydişehir halkının hizmetine en kısa zamanda sunulacağını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Rabbimize hamdolsun Termal Sosyal Tesislerimiz tamamlandı. Bölgemizin termal turizm merkezlerinden birisi olacak Termal Sosyal Tesisimiz, kısa süre içinde hemşehrilerimizin kullanımına sunulacaktır. Seydişehir Termal Sosyal Tesisler şehrimize çok yakışacak. Termal tesislerimiz hayata geçirildikten sonra inşallah ilçemize Etibank’tan daha fazla istihdam sağlayacak. Afyon ve Denizli Termallerine giden birçok bölge insanını, Seydişehir'e döndüreceğiz. Temelini attığımız alan bin 550 metrekarelik bir alan. Taban alanı 2 bin 722 metrekare, inşaat alanı 4 bin 600 metrekare. 13 bin metrekarelik arsa üzerine oturan yaklaşık 10 milyon TL değeri olan bir proje. Termal Sosyal Tesisler içerisinde; kadın ve erkeklere ait olmak üzere 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 6 adet Termal Havuz, Sauna, Türk Hamamı, Buhar Odası, Fitness Salonu, Kür odaları, Seyir terası ve ikramlık alanlar bulunuyor” dedi. Tesis bölgesinde özel firmanın temelini attığı otel inşaatı planlama dahilinde devam ederken, yapılacak olan otel konseptinde, 48 adet 96 metrekarelik müstakil konut ve 1 adet 4 katlı otel şekli yer alıyor. Müstakil konutlarda oturma odası, çocuk ebeveyn odası, her konutta termal havuz, çocuk oyun alanları, seyir terası ve yürüyüş yolları yapılacak olup, konutların 2019 yılının son aylarında faaliyete geçmesi planlanıyor.

MUHAMMET GÜMÜŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.