Helvacızade büyük bir aile

Helvacızade büyük bir aile

Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil; Helvacızade’nin bugünlere çok çalışarak geldiğini belirterek, "Helvacızade Grubu birlik ve beraberliğini koruyan büyük bir aile" dedi

Helvacızade Grubu’nun ikinci kuşağı olan, şirketin yeni iş kollarına girmesini sağlayan Kadir Büyükhelvacıgil çalışma hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bugün Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Onursal Başkanı olarak şirketin genç kuşaklarına yol gösteren Kadir Büyükhelvacıgil; Helvacızade’nin bugünlere çok çalışarak geldiğini belirterek, en önemli değerlerinin “birlik ve beraberliği korumak ve kaliteye adanmak” olduğunu söyledi. 130 yıl önce helva ve şekerleme üretimi ile faaliyetlerine başlayan Helvacızade Grubu’nun ikinci kuşak üyesi Kadir Büyükhelvacıgil, Helvacızade’nin çalışma alanlarını büyüterek, grubun sanayiye giriş adımlarını attı. Bugün, kurumsallaşmış bir aile şirketi olarak üçüncü-dördüncü kuşak üyeleri ve profesyonel kadrolarıyla büyümeye devam eden Helvacızade Grubu bugün gıda-sağlık ve distribütörlük hizmetleri alanlarında faaliyet gösteriyor. Yönetim Kurulu Onursal Başkanı olarak, 84 yaşında, bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya devam eden Helvacızade Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil şu açıklamalarda bulundu:

HELVACIZADE GRUBU ÇOK BÜYÜK BİR AİLE

1933 yılında doğdum. Ufak yaşlardan itibaren hep çok çalıştığım, iyi insan yetiştirip, iyi hizmet etmeyi hedeflediğim bir hayatım oldu.  Bugün çocuklarım, torunlarım ve torunlarımın çocuklarıyla büyüyen ailemi mutlulukla izliyorum. Ayrıca varlığı yüz yılı aşan şirketimiz, Konya’daki fabrikalarımızda ürettiğimiz Zade, Zade Vital markalarımız ve Helvacızade Ailesi’nin kıymetli birer fertleri olan 420 çalışanımız da benim için büyük bir gurur kaynağıdır. İstanbul’da, İzmir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında emek veren, her biri ayrı niteliklere sahip profesyonel kadrolarımızı da kızlarım ve oğullarım gibi görüyorum, onlara minnettarım. İşe gitmediğim günlerde mutlaka ararlar; “neredesin, niye gelmedin, sana soracağımız şeyler var derler”.  Küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başladım ve hep ticaretin içinde oldum. Hayat şartları çok zordu. İmkanlar bugünkü gibi değildi. 7 yaşında saatlerce bekleyerek gaz yağı alırdım. Bir dönem büyük bir kıtlık yaşadık. Kışın okuldan sonra babamın helva dükkanına giderek yardımcı olur, yazları da köye gider çalışırdım. Geriye baktığımda her yaşadığım zorluğun başardığım işlerde büyük bir payının olduğunu görüyorum. Ben de babamın kurduğu imalathanede aynı işi devam ettirdim. Dükkanımı erken saatte açtım, müşterilerime her zaman en iyi ürünü sunmayı prensip edindim. Geceleri eşim Sıdıka Hanım'la helva yapıp gündüzleri satardım. Pazar günleri bile dükkânı açar çalışır, bayramlarda 1000 adet şeker kutusunu hediyelik olarak paketlerdik. Bu şekilde durmadan çalışmak suretiyle, helva ve şekerleme alanında üretim kapasitemiz sürekli arttı. Senelerce böyle çalıştık

“ÇOCUKLARIMI DÜNYA VİZYONU İLE YETİŞTİRDİM”:

Üç çocuğum bulunuyor, iki erkek ve bir kız. Sevgili kızım çocuklarını yetiştirirken, iki oğlum Tahir ve Mevlüt'le birlikte çalışmaya var gücümüzle devam ettik. Babamdan gördüğüm ve bana başarı getiren iş disiplinini ve çalışma azmini çocuklarıma da aşılamak için onları 7-8 yaşlarından itibaren imalathaneye getirdim. O dönemlerde helvanın yanı sıra lokum ve reçel de yapıyorduk, oğullarıma kayısının çekirdeklerini, vişnenin çekirdeklerini çıkarttırırdım, gül ve çilek ayıklattırırdım. Çocuklara sorumluluk aşılamak için biri 18 ve biri 15 yaşında iken noter aracılığı ile imza yetkisi verdim.  Çocuklarımın eğitimlerini ihmal etmedim. Dünyadaki yenilikleri görebilmeleri ve ufuklarını açabilmeleri için yurtdışına gönderdim. Bugün çocuklarımın yaptıklarını görünce, doğru hareket ettiğimi düşünüyor ve huzur doluyorum. Helva imalathanemizin yanı sıra gıda toptancılığına da başladık. 1950 yıllardan bu yana Türkiye'nin en önemli markalarının Türkiye geneli dağıtımlarını başarı ile gerçekleştirdik ve devam ediyoruz. Uluslararası ve ulusal firmalarla derin dostluklarımız oluştu ve hizmetlerimizden her zaman için memnun kaldılar.

“ÇOCUKLARIMIZIN YİYEMEYECEĞİ HİÇ BİR ÜRÜNÜ ÜRETMEDİK”:

En önemli değerlerimiz “birliğimizi, beraberliğimizi korumak” ve “kaliteye adanmışlık” oldu. Çocuklarımızın yiyemeyeceği, kullanamayacağı hiçbir ürünü üretmedik. Dünyada ses getirecek Türk markaları geliştirmek için 1991 yılında Zade Tesisleri ile sanayiye girdik. Fabrikada yüklenen paketleri görünce “iyi işler yaptım ve topluma hizmet eden değerli evlatlar yetiştirdim” diye düşünüyorum. Artık çocuklarım ve torunlarım hiç durmadan çalışıyor ve gelecek için faydalı ürün ve hizmetler geliştiriyorlar. Onlar da aynı enerjiyle sağlık alanında araştırma-geliştirme yatırımı yaptılar ve Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam ürünleri Zade Vital’i toplumumuzla buluşturduk. Şu anda torunlarım gıda ve ilaç üretimlerimizi yürütüyorlar.

BÜYÜK ÖZVERİYLE KIYMETLİ MARKALAR OLUŞTURDUK                                                                        

1991 senesinde faaliyete giren Zade Tesisleri’mizde Zade markalı ayçiçek yağı ile ilk üretimimizi gerçekleştirdik fakat kentte kimsenin bu üretimden haberi olmadı. 6 Kasım sabahı ekibimizle tonlarca yağı fabrikadan araçlara yükledik. Hz. Mevlana’yı ziyaret ettik ve Selimiye Camii’nde sabah namazını kıldıktan sonra birlikte kahvaltı yaptık. Gün ağarmaya başlarken Konya gıda toptancıları çarşısında daha önce farklı markalar ile yağ sattığımız müşterilerimizin kapılarına indirdik.  Tüm çarşının kaldırımları Zade ambalajları  ile bezenmişti. Dükkanlarını açmak için çarşıya gelen esnaf büyük bir şaşkınlık içinde ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Önceden hazırladığımız faturaları tek tek dükkanları dolaşarak müşterilerimize  ilettik. Ticarette ailemizin verdiği güvenin yanı sıra Konya’dan çıkan bir marka olması nedeni  Zade "Konya’lı gençlerin malı “ olarak esnaf ve halk tarafından kısa sürede oldukça  çok benimsendi ve sahiplenildi. Bir haftada çok ciddi bir miktarda mal satmıştır. Sürekli kapasite artırarak çalışmalarımıza devam ettik. 2001 krizi bizi de çok kötü etkiledi fakat bu günleri hep birlikte atlatmayı başardık. Bugün de aynı kalite ve ileri teknoloji ile gıda ve sağlık alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

HELVACIZADE GRUBU, İLK 500 ŞİRKETİ ARASINDA

Zade markamızla yemeklik bitkisel sıvı yağ üretimi, Zade Vital markamızla doğal besin destekleri ve ilaç üretimi gerçekleştiriyoruz. Diğer bir iş kolumuzu ise distribütörlük hizmetleri oluşturuyor.  Zade markalı bitkisel yağlar Türkiye’de ve dünyada 5 kıtada 72’den fazla ülkede güvenle tüketiliyor.  Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri bugün Türkiye’nin 17 farklı kalite ve sistem belgesine sahip ilk ve tek üretim tesisi konumunda. Zade uluslararası kalite & sistem belgeleri ve sertifikaları ile tüm dünyaya en yüksek kalitede ürünler sunabileceğini tescil ettirmiş durumda. 2000’li yıllardan itibaren, üniversite-sanayi işbirlikleri ile sağlık alanında Ar-Ge ve ürün geliştirme yatırımı yapıyoruz. Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası olarak geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz Zade Vital ürünlerimiz Türkiye genelinde büyük bir başarı elde etti. Cold Press bitkisel besin destekleri alanında dünyanın en zengin ürün çeşitliliğine sahip Zade Vital’in ürün sayısı şu an  106  çeşit ve 501 farklı ürüne ulaşmış durumda. İlerleyen dönemde pazara sunulacak yeni ürünler ile Zade Vital anne karnından, çocukluğa, yetişkine ve yaşlıya kadar herkese sağlık desteği sunmaya devam edecek.

ZADE VİTAL DÜNYA MARKASI OLDU

Zade Vital T.C. Türk Patent Enstitüsü, Patent Dairesi tarafından patentli kapsül üretimi, Sağlık Bakanlığı Beşeri Tıbbi ürün ruhsatına sahip yeni ürünleri ile sağlık alanında fark yaratmayı sürdürecek. 2015 yılında Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri’ni faaliyete sokarak, Avrupa’nın en büyük GMP standartlarında üretim yapan yumuşak kapsül üretim tesisini ülkemize kazandırdık. Şu anda iki ayrı Ar-Ge merkezimizde yeni ürün çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Selçuk Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ile birlikte geliştirdiğimiz Doğal Ürünler Araştırma Uygulama Merkezimiz DÜAMER bünyesinde, ülkemizde yetişen endemik bitkileri katma değeri yüksek ürünlere dönüştürme hedefiyle çalışıyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 200. Ar-Ge Merkezi olarak belgelendirilen Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’miz doğal sağlık ürünleri alanında Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezi konumunda bulunuyor. 1960’lı yıllardan itibaren güçlü dağıtım ağımız ile İç Anadolu Bölgesi ve Türkiye genelinde tüketicileri kaliteli ürünler ile buluşturuyoruz ve merkezimiz Anadolu’nun en büyük lojistik merkezleri arasında yer alıyor.  2017 yılı başında İzmir’de faaliyete geçen Helvacızade İzmir ofisimiz ve lojistik depomuz ile Ege Bölgesi’nde de konumumuzu daha da güçlendireceğiz.

YENİ NESİLLERE ÖĞÜTLERİM                                                                                                                          

Konya topraklarında kişiler olarak Hz. Mevlana’nın hoşgörü ve tevazusuyla yetiştik. Yeni nesiller çok farklı bir çağda yetişiyorlar, teknoloji ile her an iç içeler ve çok sabırsızlar. Gençlere hep çocuklarım ve torunlarımla öğüt olarak paylaştığım şu sözleri iletmek istiyorum;  Ne kadar büyürseniz büyüyün ama o kadar küçülün ve saygılı olun. Doğaya, insanlara, ailenize ne kadar çok saygılı olursanız onlara fayda sağlamak için her zaman başarılı işler yaparsınız. Çok çalışın, eğitiminize önem verin ve yenilikleri takip edin. İnsanlarımızın, dünyanın nelere ihtiyacı var, ben neler yapabilirim diye kendinize sorun. Bu şekilde hayatınızın her anında farkı oluşturacak ve mutluluğunuza katkı sağlayacak adımlar atabilirsiniz.  Ne yaparsanız yapın en iyisini yapın. Babam bana hiçbir zaman para kazanmayı öğretmedi, iyi ürün yapmayı öğretti. Ben de her zaman en kaliteli ürünü yapmak için sürekli sınırlarımı aştım. İnançlı olun. Çünkü inanç zor işlerin başarılmasını mümkün kılar. Kefil olmayın. Babam Hacı Tahir Efendi’nin borç verdiği bir arkadaşı parası olduğu halde ödemesini yapmayınca, babam bunu hazmedememiş ve tüm işlerini devrederek inzivaya çekilmiş. Bize en büyük öğüdü paramız varsa çıkartıp vermek fakat asla kefil olmamaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum