Helal turizme davet

Helal turizme davet

3. Uluslararası Helal Turizm Konferansı dünyanın birçok yerinden turizmciyi Konya'da buluşturdu. Konferansa katılan yabancı turizmciler helal turizmin büyüyen bir sektör olduğunu belirterek, Türk vatandaşlarını ülkelerine davet etti

3. Uluslararası Helal Turizm Konferansı dünyanın birçok yerinden turizmciyi Konya'da buluşturdu. Balkanlardan, Avrupa'dan Güneydoğu Asya'dan ve  Arap ülkelerinden çok sayıda turizmci 'Helal Turizm'i tanıttı. Konya'nın 2016 İslam Dünyası Başkenti seçilmesi dolayısıyla bu yıl 3. Uluslararası Helal Turizm Konferansı Konya'da gerçekleştirildi. Dedeman Otel'de gerçekleşen etkinlikte stand kuran turizmciler hem yeni iş bağlantıları kurdu hem de ülkelerini tanıtma fırsatı buldu. Merhaba'ya konuşan yabancı ülkelerden gelen turizmciler, Helal Turizm'in son yıllarda yükselen bir trend halinde olduğuna dikkat çekti. Hırvatistan'ın Opatija şehrinden gelen Adria Day Seyahat Ajentası Balkan ülkelerinde yaşayan Müslüman halklara, Türk, Arap ve İranlı turistlere helal turizm hizmeti veriyor. 

18-2.20160506100802.jpg

BALKANLARDA HELAL TURİZM ZAMANI

Adria Day firması Hırvatistan, Bosna-Hersek, Slovenya, Sırbistan ve Karadağ gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle meşhur Balkan ülkelerinde helal turizm hizmeti veriyor.  Adria Day firmasının Satış Sorumlusu Kenan Porobiç, Balkan ülkelerinde helal turizmin son yıllarda hızla büyüyen bir sektör haline geldiğini belirterek, inançlı insanların kendi yaşam tarzlarına yönelik hizmet istediğini söyledi. Hırvatistan merkezli bir firma olduklarını kaydeden Porobic, "Firmamızın Saraybosna'da da bir şubesi bulunuyor. Balkanlarda yaşayan Müslüman halkların talepleri doğrultusunda helal turizm hizmeti veriyoruz. Bosna, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ gibi tarihi ve doğal zenginlikleriyle meşhur ülkelerde hizmet veriyoruz. Müşterilerimizi helal turizm hizmeti veren otellerde ağırlıyoruz. Tur gezilerinde ise helal gıda hizmeti veren restarontlarda müşterilerimize hizmet veriyoruz" dedi.

ARAP VE TÜRK TURİSTLERE HELAL HİZMET

Balkanlar'da helal turizm hizmeti veren tek firma olduklarını kaydeden Porobiç, ilerleyen yıllarda firma sayısının artmasını beklediklerini dile getirdi. Balkan Müslümanlarının yanı sıra Türkiye'den ve Arap ülkelerinden gelen turistlere de helal turizm hizmeti verdiklerini aktaran Porobiç, "Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan'dan bir kafileyi Bosna ve Hırvatistan'da ağırladık. Seyahatleri boyunca herşey helal turizm odaklıydı. Çok memnun kaldılar. Zaman zaman Türkiye'den gelen misafirlerimize de hizmet veriyoruz" diye konuştu. Konya'da gerçekleşen Helal Turizm Konferansı'nın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Porobiç, "Konya hızla büyüyen ve gelişen bir şehir. Böyle büyük bir organizasyonun Konya'da yapılması gerçekten çok önemli. Bu benim Konya'ya ilk ziyaretim oldu. Daha önce defalarca İstanbul'a gelme fırsatım olmuştu. Firma olarak Konyalı kardeşlerimizi Bosna'da ve Hırvatistan'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağız" ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN SAKLI CENNETİ: MAURİTİS

Afrika ve Avustralya kıtası arasında bulunan Mauritius isimli ada ülkesinden Helal Turizm Konferansı'na katılan S. Naz Seyahat Pazarlama Sorumlusu İrfaan Koossa, Mauritius adasının dünyada balayı cenneti olarak tanındığını dile getirdi.  Her yıl çok sayıda Müslüman çifti balayı için ağırladıklarını dile getiren İrfaan Koossa, "Ülkemiz dünyada çok tanınan bir yer değil. Konya'ya geldiğimizde bile çok sayıda insan ülkemizin adını ilk defa duymuştu. Mauritius Afrika ile Avustralya kıtası arasında yer alan küçük bir ada. Adanın yüzde 20'si Müslümanlardan oluşuyor. Adada yaşayan Müslüman halk dini değerlerine çok bağlı. Biz de firma olarak insanlarımıza helal turizm hizmeti veriyoruz. Diğer Müslüman ülkelerden gelen insanlar için de helal turizm hizmeti veriyoruz. Ülkemiz dünyanın en güzel sahillerine sahip. Türk Hava Yolları ülkemize uçuş gerçekleştiriyor. Türk dostlarımızı ülkemizde ağırlamaktan onur duyuyacağız. Türkleri her zaman güzel ülkemize bekliyoruz" diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.