Helal turizmden Konya pay alabilir

Helal turizmden Konya pay alabilir

Uluslararası Helal Turizm Konferansı’nın 2.’si Konya’da yapılacak. Helal Turizm Konferansı Türkiye Direktörü Akın Arıkan, “Helal turizm, dünya genelinde 200 milyar dolara yaklaşan bir endüstri. Türkiye'de bu büyük ekonomik pastadan pay alabilir” dedi

2016 yılında İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Konya’da 3-5 Mayıs tarihleri arasında Dedeman Otel’de düzenlenecek olan etkinliğe uluslararası alanda, Bakanlık ve Başbakanlık düzeyinde katılım bekleniyor. Konferansa 25 Uluslararası konuşmacı, 60'tan fazla tur operatörü ve seyahat acentesi, 150 helal konseptli otel ve tedarikçiler (finans, gıda, sağlık), ayrıca 30 farklı ülke den ziyaretçi katılacak. Konferansın ile turizmin bu alanında faaliyet gösteren profesyonel yatırım ve finans kuruluşlarının yanında, turizm firmalarını ve tedarikçileri uluslararası profesyoneller ile buluşturmak amaçlanıyor. Konferansın tanıtımı için Dedeman Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi.

İSTANBUL’DA YAPILMASI DÜŞÜNÜLÜYORDU

Toplantıya Vali Muammer Erol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ile konferans tertip heyeti katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Vali Muammer Erol, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya başlığı altında daha çok basın toplantısı ve toplantı gerçekleştirileceğini belirterek, “Bu yıl, hatta önümüzdeki yıllara sarkacak etkinlikler olacak. Bugün 2.Uluslararası Helal Turizm Konferansı’nın 3-5 Mayıs tarihleri arasında Konya’da gerekleştiriliyor olmasından dolayı bu toplantıyı düzenliyoruz. Diliyoruz ki bu konferans vesilesiyle helal turizm başlığı adı altında yapılan çalışmalar ileri düzeye taşınır. Bu işe kafa yoranlardan teferruatıyla bilgileneceğiz. Böyle bir konferansa Konya’nın ev sahipliği yapıyor olması Turizm Başkenti olmasından kaynaklandı. Turizm Bakanlığı bu etkinliği İstanbul’da düşünüyordu” şeklinde konuştu.

HELAL TURİZMDEN PAY ALABİLİRİZ

Helal Turizm Konferansı Türkiye Direktörü Akın Arıkan da yaptığı konuşmada konferansın ilkinin İspanya’da yapıldığını hatırlatarak, “Konferansa bu alanda emek veren turizm firmaları, tedarikçiler katılacak. ‘Helal turizm ne manaya geliyor? Nereye gidiyor?’ konuşulacak. Konferansa 35 ülkeden 1000’e yakın katılımcı bekliyoruz” dedi. Helal turizm literatürünün 8 yıl önce gündeme geldiğini belirten Arıkan, şöyle konuştu: “Helal turizm Hac ve Umre seyahati dışında İslam ülkelerinden gelen turistler kendilerini rahat edebilecekleri tatil ve eğlenceyi talep etmektedirler. Helal turizm turistlerin inançlarına uygun şekilde seyahat etmesi, konaklaması, tatil yapması, rehberlik hizmeti alması ve diğer turizm faaliyetlerine katıldığı tatil paketlerdir. İslami turizm endüstrisi ortalama yüzde 3,5 büyüyor. Toplan kazanç hızla artıyor. Dünya genelinde 200 milyar dolara yaklaşan bir endüstri. Türkiye dünya sıralamasında 6. sırada. Türkiye'de bu büyük ekonomik pastadan payını alma potansiyeline sahip ülkelerden biridir. Müslüman coğrafyalara seyahat edenlere hizmet amaçlanıyor. Helal turizm İslami yaşamın dizayn edildiği beldeler dizayn etmeyi amaçlıyor. Şu anda TSE ve GİMDES tarafından sertifikasyon çalışmaları başladı.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum