Helal turizmde hedef liderlik

Helal turizmde hedef liderlik

Konya'da başlayan Helal Turizm Konferansı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Geçen yıl Müslüman ülkelerden 7.6 milyon kişi Türkiye'yi seçti. Geçen yıla göre bu yıl yüzde 30'luk bir artış sözkonusu" dedi

İkinci Uluslararası Helal Turizm Konferansı başladı. Konya'da yapılan konferans, işletmelere dünyanın dört bir yanındaki alıcılar, yatırımcılar, destinasyonlar ve seyahat uzmanları ile uzun süreli ilişkiler kurma fırsatını veriyor. Konferans, aynı zamanda etkinlikte ortaklık yapma, ürün ve hizmet sergileme veya markalaşma yoluyla ürün ve hizmetlerini pazarlamak isteyen şirketler için pek çok fırsat sağlayan konferans 5 Mayıs'a kadar devam edecek. İlk Helal Turizm Konferansı, 23-22 Eylül 2014 tarihleri arasında, İspanya’nın Granada şehrinde, 350 katılımcıyı bir araya getirerek, sektör liderlerinin her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımlarını sağlamıştı. Dedeman Otel'de geniş katılımla başlayan konferansın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Yemen Turizm Bakanı Muammer El-İryani, Arap Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Bandar Fahad Al Fehaid'nin yanı sıra İslam ülkelerinden çok sayıda turizmci ve idareci katıldı.

_mg_0021.jpg

MÜSLÜMANLAR TÜRKİYE'Yİ SEÇİYOR

Konferanta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Helal Turizm'in misafirlerin veya Müslümanların hassasiyetlerini dikkate alma mesajı verdiğini ifade ederek sözlerine başladı. Geçen yıl dünya üzerinde 1.2 milyar insanın seyahat ettiğini, bu seyahatten 1,5 trilyonluk gelir elde edildiğini söyleyen Ünal, "Türkiye'nin 50 milyon turist ağırlama, 50 milyon gelir elde etme hedefi var. Geçen yıl Müslüman ülkelerden 7.6 milyon kişi Türkiye'yi seçti. Geçen yıla göre bu yıl yüzde 30'luk bir artış sözkonusu. Seyahatlerde bireyselleşme ve dijitalleşme artıyor. İnsanlar internet üzerinden rezervasyonlarını yapıyor. Seyahat süresi azalırken, sayısı da artıyor. Destinasyon, yani insanların ilgisini çeken yer sürekli değişiyor. Tercih ve beklentiler destinasyona göre belirleniyor" sözlerini kullandı.

_mg_0035.jpg

HASSASİYETLERİ GÖZETİYORLAR

Konya'nın başkentlik ünvanını Kudüs'ten alması ve Medine'ye devredecek olmasının tesadüf olmadığını, Konya'nın bu ünvanı hakettiğini dile getiren Bakan Ünal, Konya'nın turizm noktasında ilerleme sağladığını söyledi. Konferansta konuşan Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad Al Fehaid de, turizm noktasında Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduklarını, 100 milyondan fazla Arap turistin geçen yıl seyahate çıktığını ifade etti. "Her Müslüman seyahatte hassasiyetlerini gözetiyor, inancına göre hareket ediyor" diyen Fehaid, son yıllarda Müslümanların seyahate daha çok ilgi gösterdiğini aktardı.

19 ÜLKEDEN KATILIM OLDU

Helal Turizm Konferansı'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam dünyasının komplekslerinden kurtulmaya ve değerlerine yönelmeye başladığı bir dönemde gerçekleştirilen konferansı önemli bulduğunu belirtti. Helal Turizm piyasasının 150 milyar dolara ulaştığını ifade eden Akyürek, şehrin ve ülkenin, Konyalı kuruluşların bu pazardan pay alması için gayret sarf ettiklerini söyledi. Akyürek, "Konferansın birincisi 2014 yılında İspanya'da gerçekleştirilmişti. İkincisi ise İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Konya'da yapılıyor. Çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Şehirlere bazı sıfatlar yakıştırılıyor. Konya için aşkın ve inancın, sevgi ve hoşgörünün şehri gibi sıfatlar kullanılıyor. Konya İslami hassasiyeti olan bir şehir. Şehrin turizm potansiyeli hayli yüksek. Helal Gıda İmalat Sanayi'yi kurmak için de çalışmalara başladık. 19 ülkeden 136 şahıs ve kuruluşu bu salonda görmek beni mutlu etti" dedi. Yerli ve yabancı turizmcileri buluşturan konferans 5 Mayıs'ta sona erecek.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.